Los vliegwiel bij Bauknecht WA-Allure

Bas Kroeske

  • #1
Ik zit met een probleem in mijn Wasmachine. Het is een Bauknecht WA-Allure/1 met servicenr. 02/5689-14.02 81 en 8554 008 12011 9319 207197.

Hij maakte de laatste tijd behoorlijk wat lawaai bij het centrifugeren en op een gegeven moment deed hij dat helemaal niet meer. Ik heb hem toen aan de achterkant opengehaald en zag dat de v-snaar er afgelopen was.

De v-snaar zelf was nog prima dus die heb ik weer op het vliegwiel gelegd en ben vervolgens weer gaan proberen te wassen. De snaar liep er echter gelijk weer vanaf. Toen ben ik gaan zoeken wat de oorzaak zou kunnen zijn en ik zag dat het vliegwiel aanloopt op twee punten links en rechts boven in de machine.

Als ik het vliegwiel handmatig ronddraai raakt hij deze punten 1 x in de twee omwentelingen. Ik merkte dat er een behoorlijke speling zit op het vliegwiel. Als ik onder druk geef op het vliegwiel en dan draai dan loopt hij niet aan.

Ik heb geprobeerd om het vliegwiel los te draaien maar die zit muurvast. Hoe zou het dan kunnen dat er toch behoorlijke speling op het wiel zit? Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen want de was stapelt zich op!

Met vriendelijke groet, Bas
 

Co de Witgoedman

  • #2
U zult toch het snaarwiel moeten vervangen, zit met normale schroefdraad vast.
 

Wittenico

  • #3
Zijn de lagers niet versleten? Kijk of er ook speling zit op de trommel.

Als de lagers versleten zijn krijg je ook lawaai en als ze erg verleten zijn dan kantelt de trommel en snaarwiel ook waardoor de snaar er af kan lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu