Loden aansluiting van bad

Rienvanaarle

  • #1
Hallo,
Ik heb een mooi, oud bad gekocht.
Er zit een verbinding tussen de afvoer en overloop door middel van een loden buis. Die heb ik doorgezaagd en gedeeltelijk verwijderd, omdat ik het niet vertrouw of die nog wel waterdicht is.

Mijn vraag is nu de volgende: Moet ik nu de restanten lood ook verwijderen van de aansluiting op het bad en hoe moet ik dat eventueel doen? Hoe kan ik de aansluitingen op het bad er afhalen, ik zie geen schroeven of schroefdraad. Ik wil dat bad graag netjes maken en dan (laten) installeren in ons huis in Frankrijk.
 

Espaan

  • #2
De aansluiting van de afvoer zit meestal met een schroef in de afvoer van in het bad naar buiten het bad vastgedraaid. Net als de schroef in een sifon van een wasbak alleen dan net wat anders.

Ik weet natuurlijk niet hoe het eruit ziet (misschien foto opsturen), maar het komt neer op het losdraaien van het binnenwerk aan de binnenkant van het bad. Hetzelfde zal gelden voor de overloop.

Hierna kun je er (als je dat witl natuurlijk) een nieuwe of juist een gerestaureerde oude afvoer/overloop opzetten. Keuze hangt misschien ook af van of het in het zicht komt (inbouw of bad op pootjes).
 

Klustaz

  • #3
Als je het bad op zijn kop legt, moet je de moer van de plug met een ijzerzaag gewoon doorzagen langs de schroefdraad, eventueel aan twee kanten en met een beitel of schroevendraaier lostikken dan kan de plug eruit en kan je een nieuwe (met bout monteren).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu