Liebherr GSN2926 Premium No frost periodiek hoge temp alarm

Mager

  • #1
Mijn diepvries geeft periodiek temperatuur alarm.

Al enige tijd steeg de temperatuur soms naar ca. -14°C, echter na enige tijd ging hij vanzelf weer naar -18°C.

Vandaag kwamen we thuis en stond hij op -7°C en de temperatuur ging niet omhoog.

Volgens mij zit boven in het koellichaam en het lijkt erop dat zich hier in de loop der tijd ondanks het no frost systeem heel wat ijs op heeft verzameld (diepvries is ruim 10 jaar oud). Ik weet het niet zeker omdat dit achter een kunststof beschermkap zit die ik niet los kan krijgen maar deze lijkt opgebold door de ijsvorming.

Heb de diepvries nu leeggemaakt om alles te ontdooien.

Na wat gegoogle kom ik items tegen waarin gezegd wordt dat ook no frost vriezers periodiek ontdooit moeten worden. Kan iemand dit bevestigen of is er iets in het no frost systeem kapot?

Weet iemand hoe ik de kunststof beschermkast om het koelelement kan demonteren?

Alvast bedankt voor jullie reactie.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Het lijkt erop dat het koelsysteem onvoldoende capaciteit heeft. Dit merk je nu met deze warme dagen. het opbollen van de achterwand kan duiden op lekkage van het koudemiddel. Dat zou ook het verlies aan capaciteit kunnen verklaren.

Helaas is het dan einde diepvries.
 

Mager

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie.

Ik bedoel niet opbollen van de achterwand, maar de onderzijde van het kunststof afdekpaneel van (ik denk) het koelelement bovenin de vriezer aan de binnen zijde. Hierin zitten ook wat gaten waarin ik ijs voelde.

Ik ben ondertussen de vriezer aan het ontdooien en ik vraag me af waar normaalgesproken het dooiwater blijft. Bovenop de compressor aan de achterzijde zit een kunststofbak wat lijkt op een opvangbak voor water. Is dit de opvangbak, waarbij het water vervolgens moet verdampen door de warmte van de compressor? Tot op heden blijft deze bak namelijk nog droog.

Ik denk zelf dat het losstaat van de warmte van vandaag. De vriezer staat in de garage en de warmte is nog niet binnen.

Kan het probleem niet gerelateerd zijn aan het no frost systeem, bijv. vastgevroren of kapotte ventilator?? Weet iemand waar ik de ventilator kan vinden?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Zou kunnen dat de ontdooifunctie niet goed werkt. In dat geval zit de verdamper wellicht dichtgevroren en zorgt dat voor onvoldoende capaciteit.

Bak op de compressor is inderdaad om het ontdooiwater af te voeren. Wellicht eens een dag laten ontdooien en dan opnieuw proberen.
 

Mager

  • #5
Ondertussen diepvries ontdooid en aangezet, staat weer.op -18°C.

Heb het probleem per mail ook aan Liebherr voorgelegd. Kreeg als antwoord dat de No frost module waarschijnlijk is dichtgevroren. Volledig ontdooien en weer aanzetten zou het probleem oplossen!

Hopen dat dit klopt!
 

BorisC

  • #6
Hoe is dit inmiddels afgelopen? Ik zit met vrijwel hetzelfde probleem. Aangezien de deur van onze vriezer niet altijd goed sluit, lijkt het plausibel dat ijsvorming het probleem is. Helaas hebben we na een paar weken vakantie net de vriezer volgegooid, dus nu ontdooien zou een hoop geld kosten. Gelukkig blijft ie stabiel op -16C maar hij staat vrijwel non-stop te zwoegen om 'm daarop te houden. Zo snel mogelijk de vriezer leeg eten en ontdooien is misschien de oplossing.

Een defecte temperatuursensor heb ik uitgesloten.
 

Mager

  • #7
Vriezer doet het tot nu toe weer perfect!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu