Lengte koolborstels bij Bauknecht wasmachine

Lucia

  • #1
Ik heb problemen met mijn Bauknecht WT1530 was-droogcombinatie (858331012000).
Na veel leeswerk op dit geweldige forum heeft mijn man de koolborstels gedemonteerd. De lengte van beide borstels is 17 mm. Is dit lang genoeg of zijn ze versleten?

Alvast bedankt, Lucia
 

Aelynn

  • #2
De meeste koolborstels zitten in een houder met een spanningsveer erachter. De koolborstel moet met voldoende druk op de motor as gedrukt worden. De lengte lijkt mij voldoende maar als de veer in de houder geen spanning meer heeft dan werkt het niet en zul je, ondanks de resterende reserve lengte, nieuwe moeten kopen.
 

Lucia

  • #3
Ik kan de koolborstel in de houder drukken en dan veert hij goed terug.
Waarschijnlijk zijn de veren dan wel goed. Bedankt voor je reactie
 

Wasmannetje

  • #4
Hallo,

Misschien makkelijk om even de klacht te vermelden: wat doet de machine wel en wat niet, wel water, geen water, wel of niet pompen, draait de trommel, wordt ie warm enz enz veel info is zeer welkom,

Groeten wasmannetje
 

Lucia

  • #5
Bedankt voor uw reaktie.

We hebben de motor met koolborstels weer gemonteerd en alles even uitgeprobeerd.
Hij draait het programma tot aan het centrifugeren. Dan stopt het programma. Je blijft een heel zacht zoem geluidje horen.
Hij pompt niet meer af.

Hij pakt wel gewoon water en wordt ook warm. Het filter is schoon.
Misschien is de pomp kapot en gaat hij niet centrifugeren omdat er te veel water in zit. Ik heb de machine leeg laten lopen en hem toen laten centrifugeren. Hij begint er wel mee, maar komt niet op snelheid en stopt ermee.

Het zullen de koolborstels wel niet zijn, maar dat was het makkelijkst te controleren.
Als niemand andere suggesties heeft, gaan we morgen denk ik, met de pomp langs de handyman (winkel), ik heb begrepen dat zij onderdelen kunnen doormeten.

Groetjes
 

Co de Witgoedman

  • #6
Het zou inderdaad de pomp kunnen zijn, maar er kan ook iets in de slang van de kuip naar de pomp zitten.
 

Lucia

  • #7
Resultaat tot nu toe:

Mijn man heeft de koolborstels gladgeslepen. In de schuine zijde zat een soort deuk, die heeft hij eruit geslepen; ik weet niet of dat hoort. Alles gemonteerd en schoongemaakt. Ik heb nu een was gedraaid en een was gedroogd: alles werkt naar behoren!

Of het nu de koolborstels zijn of dat er iets verstopt zat weten we niet, maar voorlopig doet hij het weer. Als hij er weer mee stopt horen jullie weer van me.

Bedankt voor alle reakties, groetjes, Lucia
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu