Lekkende HWA in beton

Zwjanehals

  • #1
Beste mensen,

Sinds enige tijd komt er een muffe lucht uit de kruipruimte. Vandaag ben ik erin gekropen en tot mijn ontsteltenis ben ik een lekkage tegengekomen.

Situatieschets: op een hwa buis is de afvoer van de keuken aangesloten. Deze loopt naar een knooppunt waar de beneden wc en de gehele badkamer met wc zijn aangesloten.

Echter, over de laatste 30 cm is een soort beton gestort. Reden is me onbekend, evenals waarom een keukenafvoer op een hwa buis is aangesloten.

De lekkage komt vanuit de beton; ik zie langzaam water sijpelen vanachter de beton en het ruikt onfris / rioolachtig.

Nu lijkt me dus de enige oplossing om deze beton beetje voor beetje weg te kappen en zo het geheel vrij te leggen en het stuk buis te vervangen. En dat in een kruipruimte van 50 cm hoog. Ik ben alleen bang dat ik nog meer buis beschadig daar waar de wc en badkamer bij elkaar komen met alle gevolgen vandien.

Iemand tips?
 

Winnieandbuzz

  • #2
Lijkt me dat ze een hoopje beton eroverheen hebben gegooid om de pijp op zijn plaats te houden. Ik zou het voorzichtig wegkappen en de boel verder repareren. Dat is de enige manier om te achterhalen wat er achter aan potentiele ellende zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu