Lekkend kozijn als het regent - raam naar binnen

JGRO

  • #1
Hallo,

In het kozijn op de slaapkamer zit een raam dat naar binnen toe open gaat. Als het flink of langdurig regent dan regent het binnen. Je ziet dan een plasje water op de vensterbank liggen aan de linkerzijde, rechterzijde en het midden van dat raam. Het lijkt dus net alsof het water door wat kieren naar binnen loopt. We vragen ons af waar dit water precies door naar binnen kan komen. Aan de linkerzijde en rechterzijde van het raam hebben we (verticaal) aan de buitenzijde een rubberen profiel bevestigd om de kieren dicht te maken. Daar kan het water dus niet naar binnen. Het lijkt alsof er aan de onderkant van het raam ergens een spleet o.i.d. zit waar toch het water naar binnen kan. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?
Ik heb ook een aantal foto's erbij gezet. Niet allemaal even duidelijk, maar op de 1e foto kun je zien dat op het draaigedeelte geen lekdorpel zit, waardoor het water misschien naar binnen kan lopen. Op de laatste en slechtste foto zie je een soort afwateringsgootje in het kozijn. Het vreemde van dit gootje is dat dit altijd kurkdroog blijft, dus hier loopt nooit water in al lijkt me het daar wel voor bedoeld... Je kunt ook op de foto's zien dat ik op het draaigedeelte twee rubberen strips heb geplakt, in de hoop dat dit de kieren zou dichten. Dit heeft alleen geen enkel effect gehad...



 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Uitgaande van je foto's zie ik dat er op de onderdorpel van het raam GEEN waterkering of weldorpeltje zit met daar onder een waterkeringshol.
Het regent en de wind zit op het raam, water loopt naar beneden en onder de dorpel door naar binnen.

Houten waterdorpel monteren met waterhol en het zal wellicht opgelost zijn
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het water loopt volgens mij naar binnen via de strip aan de voorkant, verwijder de strip en plaats en weldorpel zoals Waldy schrijft.

 

Timmersmurf

  • #4
Zit er ook een rubber in de strip in het kozijn?
zo niet kan zijn dat die daar wel hoort te zitten , zo ja is deze ook lek?
 

Timmersmurf

  • #5
Zie ook tocht strippen zitten op de stijlen van het kozijn, zijn deze mischien zo bevestigd dat ze het raam een beetje tegenhouden ,zodat hij nu onder niet lekker tegen de strip komt?
 

BerryP

  • #6
Het rode op de tochtstrips op de ramen kan je er trouwens vanaf halen.
die is bedoeld om ze te beschermen als je gaat schilderen.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #7
Of het rode is verf dorrdat de kozijnen vroeger rood geverfd waren
 

JGRO

  • #8
Het rode is inderdaad verf. De verticale strips zorgen er denk ik niet voor dat het kozijn niet meer helemaal goed sluit. Dit probleem hadden we al voordat we de verticale strips geplaatst hebben. We hoopten daarmee het probleem opgelost te hebben, maar dat was dus niet het geval. Bedankt voor jullie reacties in ieder geval! Hier kunnen we weer mee verder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu