Lekkage vlekken komen terug

Laika

  • #1
Hallo klussers, een aantal jaren gelden heb ik een lekkage ivm sneeuw gehad via de buitenmuur. Is een jaren 70 appartement is huur.
ik heb de muur bewerkt met allesbastine de spuitbus en daarna met latex afgewerkt. Na een paar jaar kwamen de vlekken terug. Nu krijg ik ik het met en Alabastine en muurverf niet weggewerkt,. Wat kan hiervan de oorzaak zijn en wat te doen? Andere verf? Schildersbedrijf gaf aan dat met Alabastine het weggewerkt moet kunnen worden. Graag jullie advies.
 

Infine

  • #2
Je zal hiervoor isolatieverf moeten hebben. Maar weet je zeker dat het niet meer lekt, of dat dit echt van de sneeuw kwam? Het kan namelijk zo zijn dat als het weer lekt/vochtig word dat de vlekken er weer doorheen komen.
 

Laika

  • #3
Het is destijds ontstaan door een verstopte regenpijp door de sneeuw en vorst. Wat voor isolatie verf is dan handig en kan ik het daarna oververfen met latex of gewone muurverf? Dank alvast voor het meedenken?
 

Evenwatanders

  • #4
Een kennis van mij deed dat jaren terug met gewone witte grondverf. Omdat het relatief kleine plekken waren, loonde het niet om apart isolatieverf te gaan kopen. Hij smeerde een laagje (alkydhars) grondverf over de schoongemaakte plek heen. En naderhand eroverheen met latex.

Alhoewel het niet echt volgens de regels is om met latex over (alkydhars) grondverf te gaan, het werkte wel: de gele plekken kwamen niet terug.

Je zou dat ook kunnen proberen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu