Lekkage: sifon douchebak los geweest?!

Reint

  • #1
Goedemorgen,

Een goede week geleden had ik een verstopping in de douche. In mijn onwetendheid dacht ik dat er mogelijk haren in de sifon zouden zitten, ik heb toen de sifon losgedraaid via de schroef. (Achteraf bleek dat ik dit dus niet had moeten doen.)



Ik kwam nergens vuil tegen, kon het zelf niet oplossen. Dus heb een ontstopbedrijf gebeld. Die zijn geweest. Monteur gaf aan dat je die sifon eigenlijk niet open mocht maken omdat de kans bestaat dat je het niet goed meer dicht krijgt. Maar toch ging hij zelf proberen te ontstoppen. Via de leiding van de wastafel kon hij iets doen, maar nog niet genoeg. Toen heeft hij met water persdruk opgebouwd op de doucheafvoer. Op dat moment is het beneden bij de onderburen gaan lekken.
Ik heb dat neergelegd bij het ontstoppingsbedrijf, vanmorgen een uitvoerder langs geweest. Die zegt dat het zeker mijn eigen schuld is omdat ik de sifon open heb gemaakt. Dat het pas is gaan lekken beneden toen zijn monteur is gaan persen, dat kon hem niet schelen.

Wat denken jullie, heeft hij een punt?

Nu wil hij in ieder geval geen reparatie gaan doen, ik moet het zelf maar oplossen. Volgens hem moet de douchebak eruit gehaald worden zodat de sifon gerepareerd kan worden. Is dat echt de enige oplossing? Zo ja, aan wat voor kostenplaatje moet ik dan denken?

Alvast bedankt,
Reint
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk dat je in dit geval juridische hulp nodig hebt, geen hulp van Klusidee.

Want je hebt een conflict met een uitvoerend bedrijf over schade tengevolge van een door hun uitgevoerde opdracht, al of niet tengevolge van iets wat jij (voor die tijd) gedaan hebt.

Daar is dit forum niet voor bedoeld, temeer daar het is heel moeilijk in te schatten is wat er precies gebeurd is.

Ook de kosten inschatten van het eruit laten halen van de douchebak horen niet bij de doelstelling van het forum. Daar kun je beter een offerte voor laten uitbrengen.

Misschien zou je ook beter eens met je aansprakelijkheidsverzekering kunnen praten. Het is tenslotte schade aan derden veroorzaakt door iets in jouw huis. Wellicht kunnen zij in overleg gaan met de verzekering van de uitvoerder om zo tot een oplossing te komen. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu