Leidingen wegwerken en tegelen

IJsselstein

  • #1
Sorry, ik blijf maar vragen, hier komt er weer één:

Een deel van de leidingen in m'n badkamer werk ik weg in de wand, maar een deel zal langs de wand/vloer lopen. Die wil ik wegwerken in een soort koofje op de vloer. Waar maak ik dit koofje om de leidingen van? Liever geen hout begrijp ik, maar wat dan? Ik schat dat het totaal een koofje wordt van 10 cm hoog en 10 cm breed.

Nog zo één: in een hoek lopen de twee waterleidingen van boven naar beneden over één van de wanden. In deze hoek dacht ik onder 45 graden een multiplexplaat te plaatsen en daarop de kraan voor de doucheruimte te monteren. Tegels over het hout en alles is prachtig weggewerkt.
Hoe pak ik dit aan zonder hout?

Gerard
 

H@ns

  • #2
IJsselstein schreef:
..Waar maak ik dit koofje om de leidingen van? Liever geen hout begrijp ik, maar wat dan?
Gewoon van triplex of van greenboard gipsplaat tegen en lattenframe. Er wordt overheen getegeld dus geen probleem! Wel noodzakelijk om de koof, ongeacht het materiaal, goed voor te strijken alvorens te gaan tegelen.
IJsselstein schreef:
..In deze hoek dacht ik onder 45 graden een multiplexplaat te plaatsen en daarop de kraan voor de doucheruimte te monteren. Tegels over het hout en alles is prachtig weggewerkt.
Hoe pak ik dit aan zonder hout?
Niet! Gewoon triplex gebruiken. Gipsplaat kan ook maar triplex geeft meer "body" om je kraan te bevestigen. Ook hier weer; goed voorstrijken!! de naden goed dichtkitten voor het tegelen en bij het tegelen de lijmkam horizontaal trekken.
 

IJsselstein

  • #3
Hans, bedankt voor je antwoord, nog een vraag: voorstrijken met ....??
 

H@ns

  • #4
Met een voorstrijk die de zuigende werking van het hout opheft.
Kijk even in de schappen bij stucproducten of bij de muurverven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu