LCD tv met ingebouwde decoder?

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik wil in de slaapkamer een LCD tv gaan ophangen. Met het oog op de toekomst (qua digitale tv) en mijn weerstand tegen losse kastjes, afstandsbedieningen, enz. heb ik de volgende vraag:

Zijn er ook LCD-tv's die al een ingebouwde digitale decoder / ontvanger hebben? Stel dat ik straks digitale tv wil, dan zit ik met zo'n los kastje en een aparte afstandsbediening.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Ja, die zijn er. Ik heb er zelf ook een. Je hebt dan een tv met dvb-c tuner nodig. Probleem is echter dat als je hem wilt gebruiken je er eerst een passende cam module in moet plaatsen. Kost ongeveer €150,-. Dit is nodig om de smartcard van de kabelmaatschappij te kunnen gebruiken.

Probleem is echter dat de kabelmaatschappijen in Nederland de techniek niet willen ondersteunen. Je moet dus geluk hebben dat het werkt en blijft werken. De kabelmaatschappijen willen eenvoudig dat je de door hen voorgeschreven decoders gebruikt. Dit in verband met het aanbieden van andere betaaldiensten dan tv via de decoder.
 

Mark en 3 meiden

  • #3
Volgens mij zijn er lcd schermen van een nederlands merk
waar de smartcard van een aanbieder inpassen zonder verdere ombouw
die aanbieder deed voorheen telefoon (mischien zeg ik hier al te veel) :oops:
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Mark, dan heb je het volgens mij over dvb-t ontvangst, dus via de ether en niet via de kabel. Daarvoor is inderdaad meer ondersteuning, maar ook daarvoor is vaak een cam module nodig. Dat is overigens een andere als voor digitale kabel. Dit schijnt wel aardig te werken.

Let wel op dvb-c en dvb-t zijn verschillende standaarden. Sommige tv's hebben een tuner die beide ondersteunen en ander ondersteunen niets of slechts een van beide.
 

Henk51

  • #5
Ik heb gisteren een 22" aanbieding gekocht bij de bekende "markt". Heeft een ingebouwde dvb-t ontvanger, waardoor je zonder kosten de nederlandse zenders kunt ontvangen. Er kan ook een kaartje in voor een abonnement. Als je een beetje gunstig woont is een klein sprietje als antenne voldoende.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu