Lange gordijnen - mooi maar niet zo slim?

Cyberbrain

  • #1
Ik heb deze zomer in m'n huis lange gordijnen opgehangen: van plafond tot drie centimeter boven de grond. Dikke stof, prachtig. En nu is het winter en is de cv-ketel lekker bezig om de boel op te warmen. De radiatoren hangen onder de ramen... achter de gordijnen. En, je voelt hem al, met de gordijnen dicht gaat het verwarmen van de woonkamer een stuk langzamer dan als ze open staan. Zelfs een kier in de gordijenen openlaten (van 10 centimeter) helpt niet veel.

De warmte verzamelt zich natuurlijk tussen gordijn en (dubbel glas) raam en dringt met vertraging door de gordijnen heen. Ik ben bang dat ik nu best wat warmte verlies naar buiten, naast het verlies aan comfort.

Wie heeft een slim idee om de gordijnen zodanig op te hangen dat de warmte aan de bovenkant bij het plafond kan ontsnappen? Liefst zonder de gordijnen te moeten (laten) inkorten.

Groeten,
Erik.
 

Kloek77

  • #2
Vloerverwarming.
Radiatoren achter gordijnen gaat gewoon niet werken, u heeft dan niet alleen een opening bovenaan nodig maar toch ook onderaan. Zelfs dan verliest u stralingswarmte en zit u gedeeltelijk voor de mussen te stoken
 

Kanterz

  • #3
De simpelste en beste oplossing voor je gordijnen is...
ze eraf halen en netjes opgevouwen in de kast leggen...
mja is niet echt een "goede oplossing"
ik weet niet of de mogelijkheid zich toelaat om aan de kant waar je leidingen je radiator ingaan, op de muur die haaks op je voor/achtergevel staat een radiator op te hangen. dit zou je dan aan kunnen sluiten op de aanvoer/retour van je huidige cv leidingen.
dan vervalt de radiator die bij je raam zit, maar die zou ik wel laten hangen.
als je ooit verhuist, sluit je die radiator weer aan, haalt de andere weg en smeert de 4 gaten van de beugels dicht.
je moet zelf maar eens kijken, is in mijn ogen de goedkoopste en makkelijkste oplossing!
zoals mijn voorganger aangeeft zou vloerverwarming ook een oplossing kunnen bieden, maar ga ervan uit dat je geen zin hebt om je hele vloer eruit te hakken...

heb het zo wel eens eerder opgelost bij mensen, en later heb ik het weer zoals vanouds aangesloten!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu