Lampje KaKu AWMR-230 brandt niet

L2v2P

  • #1
Na een beetje gewend te zijn aan mijn nieuwe huis besloot ik de meeverhuisde domotica aan te sluiten. Echter, nadat ik de bruine en zwarte draad volgens de handleiding op de KaKu AWMR-230 had aangesloten, ging niet, zoals dat hoort, het lampje op de AWMR-230 branden. De lamp die ik ermee wil schakelen brandde wel. Achter in de doos zie ik nog blauwe en geaarde draden (zie foto). Doe ik iets verkeerd of kloppen de draadkleuren niet? Bij voorbaat dank voor het meedenken.



Ps. bij een andere wandschakelaar werkt de AMWR-230 wel, dus het ligt niet aan de KaKu.
 

L2v2P

  • #2
Nog een toevoeging: de lamp die ik probeer te schakelen heeft een ingebouwde lichtsensor/dimmer. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Fase en schakeldraad toevallig verwisseld?
 

L2v2P

  • #4
Nee, ook al geprobeerd. Ik vermoed dat het te maken heeft met de dimmer van de lamp zelf. Omdat het nu licht is, staat die dicht.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5


Dit staat in de handleiding, dus waarschijnlijk is de dimmer het probleem.
 

L2v2P

  • #6
Na de dimmer ertussenuit gehaald te hebben, ging het lampje van de KaKu inderdaad branden, maar weigerde hij de lamp te schakelen (brandde continu). Dat bleek uiteindelijk aan de lamp te liggen; het betrof een LED-lamp die met deze schakelaar niet geschakeld kan worden. Een goede oude spaarlamp doet het wel gewoon.

Iemand enig idee of geen enkele LED-lamp met deze schakelaar geschakeld kan worden?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #7
De AMWR haalt zijn bedrijfsspanning door steeds een kleine stroom door de lamp te laten lopen. Dat werkt eigenlijk alleen goed met gloeilampen. LED-lampen laten of te weinig stroom door om de entvanger goed te laten werken of ze blijven branden bij uitgeschakelde ontvanger.
Voor LED-lampen kun je beter een ontvanger met relais nemen (bvb. ACM-1000). Die kun je eventueel inbouwen in de centraaldoos of in de lamp zelf.
Er zijn ook led-lampen met ingebouwde KAKU-ontvanger.
 

L2v2P

  • #8
Het gaat om een buitenlamp die ik van binnenuit schakel. Daar heb ik volgens mij dan de AMWR-300 en een blauwe draad voor nodig.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #9
Een nuldraad kun je eventueel bijtrekken vanuit de centraaldoos naar de schakelaar. Als dat niet kan, dan kun je eventueel je huidige schakelaaar doorverbinden en de kaku inbouwen in je buitenlamp. De huidige schakelaar verliest dan wel zijn functie.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #10
Het quoten van berichten die er boven staan is op Klusidee niet nodig. Overbodige quotes verwijderd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu