Laminaat veert een beetje, vooral randen.

LenaB

  • #1
Ik heb recent in mijn nieuwe appartement laminaat laten leggen. Er zit een heatline 10db ondervloer in.
Het is gelegd op een betonnen vloer waar wel enkele minimale lijmresten op zaten, maar verder egaal.

Nu merk ik dat de vloer veert aan enkele randen. Dit is vooral aan de randen of bij de drempels. Op enkele plekken in het midden veert het heel minimaal (1mm).
Ik heb er geen last van, mijn vraag is vooral of het kwaad kan en of ik er iets aan moet doen?
 

Wim van Diedenhoven

  • #2
Het kan geen kwaad, maar het is waarschijnlijk wat krom getrokken, doordat het niet in de dozen op een vlakke vloer gelegen heeft. Verder is het mogelijk, dat het niet op kamertemperatuur gelegd is. Vaak is het advies om het een dag in de betreffende kamer te laten staan, zodat het laminaat de temperatuur van de omgeving overneemt. Uiteraard kan het ook aan de ondervloer liggen, die niet geheel vlak gelegd is.
 

LenaB

  • #3
De dozen hebben 2 dagen in de ruimte gelegen, daar heb ik nog op gelet. De ondervloer kan ik niet goed over oordelen. Maar als het geen kwaad kan, prima. Verder ligt de vloer mooi, dus ik ben er blij mee.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Is de betonvloer wel goed vlak?
 

LenaB

  • #5
Ja, de betonvloer is vlak. Zaten zoals gezegd wel een paar lijmresten op die ik er niet af kon krijgen. Hooguit 1 a 2mm
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ligt het laminaat niet strak tegen de wanden?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Die lijmresten hadden van de betonvloer afgestoken moeten worden voor het leggen. Grote kans dat de oorzaak is.

Als het minimaal is, zou ik het zo laten, de vloer uit elkaar halen geeft waarschijnlijk meer schade.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
Omdat het aan de randen veert denk ik als eerste juist aan het klem zitten van het laminaat tegen de muren. Te krap gelegd.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #9
Lijmresten zitten vaak aan de randen van de vloer. Wat ook wel gebeurd is dat de dekvloer bij de wanden wat omhoog staat.

Te strak gelegd kan ook, maar dan zie je vaak dat de vloer op een naad wat bol gaat staan. Dat zou te onderscheiden moeten zijn van het niet vlak liggen door een ongelijkmatigheid in de ondergrond.

De ondergrond moet gewoon schoon en vlak zijn voordat je laminaat gaat leggen, anders krijg je dit soort problemen. Als er al oneffenheid in de ondergrond mag zitten, dan moet dat echt een glooiing zijn.
 

LenaB

  • #10
Dank voor alle antwoorden. Ik heb het laten leggen, dus ben ook op het advies van die mensen afgegaan! De betonnen vloer zou er goed genoeg uitgezien hebben volgens de legger. Vloer ligt zeker niet te strak. Maar als ik het zo hoor denk ik idd dat de lijmresten icm zeer dunne ondervloer (die weinig egaliseert) de boosdoener is. Vooralsnog heb ik er weinig last van... en het ziet er mooi uit. Ik zal eens overleggen met de verkoper, wie weet...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu