Lakken parketvloer, hoe glad wordt deze?

KlusRob

  • #1
Hoe glad wordt een parketvloer als ik deze opnieuw ga schuren en lakken?
De vloer moet eigenlijk worden opgeknapt, maar ik hoor dat deze glad kan zijn na het lakken met harde slijtvaste parketlak.
Wat is jullie ervaring daarmee?

Gr. Rob
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Spiegelglad als de voorbehandeling goed is. Je zult altijd meerdere keren moeten lakken, want na de eerste keer schuren en lakken komen de houtvezels omhoog, waardoor de vloer weer ruw is. Hierdoor moet je de vloer opnieuw - maar nu licht - opschuren en weer lakken. Dit kun je zo een aantal keren herhalen tot het gewenste eindresultaat is behaald.
 

KlusRob

  • #3
Spiegelglad dus... Da's nu net NIET de bedoeling :?
Is geen dansvloer, maar een woonkamer waar je niet onderuit wilt gaan als je op sokken loopt met een kop hete koffie in je handen :mrgreen:

Zijn er opties om het iets minder glad te krijgen met wel een mooi resultaat?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Tussen de laklagen door met minder fijn schuurpapier schuren. Denk er wel aan: hoe minder fijn je schuurt, des te matter wordt het eindresultaat. Verwacht dus geen overweldigende glans / spiegeling in je vloer als je 'm wat ruwer laat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Er zijn jachtlakken te koop die niet glad zijn/worden.

Zie uw PB.
 

KlusRob

  • #6
@Jan,
Zou je dat PB nog eens kunnen sturen, ik heb niet in de inbox zitten...
Gr. Rob
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Vroeguuuhh op dansles kwam de ouwe Evert met een rasp en een bonk parrafine de houten dansvloer op om de ondergrond minder glad te maken. De dansschool is al een tijdje gesloten. Dat vloertje ligt er na 100 jaar nog perfect bij.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dat klopt ja. Zo wordt het nog steeds gedaan. Ik denk alleen dat de gemiddelde huiskamervloer iets minder belopen wordt ;).
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
Inderdaad. Zeker is wel dat half Leiden er heeft leren stijldansen. Er zijn dus heel wat schoenen over de vloer gegaan. Ach ja... vroeger... toen was alles anders :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu