Lagers vervangen bij een Bosch

EdHa

  • #1
Op zoek naar informatie over de vervanging van lagers kwam ik:
Lagers vervangen bij Bosch WFD2460 electronic
informatie tegen, die mij sterkt in de mening dat het zou moeten kunnen. Maar tegelijk lees ik dingen die ik niet helemaal begrijp. Wat is precies het kruis , waar zit dat en met welk gereedschap krijg je het los? En verder, is het dan nodig om de nieuwe lagers zoals ik lees er in te laten persen? Zo ja, waar laat je dat dan doen? De lagers zelf kan ik inderdaad eenvoudig bestellen is mij gebleken. En ik begrijp dat Devrieshh zelf een poelietrekker heeft gemaakt met wat goedkoop materiaal, die heb je dus nodig? Ik ben benieuwd naar de reactie maar houd me aanbevolen voor tips. Een tekening of werkbeschrijving heb ik op Internet nog niet kunnen vinden, dus mijn hoop is op jullie gevestigd.
Groet,
Ed.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het kruis zit achter op de kuip, daar zitten de lagers in, in de rand van de trommel zit het kruis met bouten vast, die moeten eruit.
Eerst het aandrijfwiel verwijderen met een poelietrekker en dan het kruis verwijderen, het kruis naar u toe trekken en met een houten, nooit een metalen, hamer op de as tikken, dan komt het kruis los.
Controleer de as op beschadiging bij de afdichtingsring, als de as beschadigt is moet die ook vervangen worden, dat is een dure grap omdat de as en de trommel 1 geheel vormen, de machine moet dan helemaal uit elkaar.
Als u tot reparatie overgaat dan ook een afdichting vervangen, die is namelijk de oorzaak van de kapotte lagers.
 

Devrieshh

  • #3
Het kruis zit aan de achterkant vd trommel(lopen diagonaal over de achterkant).Hierin zitten de lagers geperst.Dit zit met 8 zwarte schroeven vast.(wel wat lastig bereikbaar op sommige plaatsen.
Je kan de lagers er ook zelf uitslaan en nieuwe erin kloppen,volgens mij kan je bij een beetje autogarage de lagers eruit en in laten persen.
 

EdHa

  • #4
Ontzettend bedankt, ik ga eerst kijken wat ik aantref voordat ik onderdelen bestel.
Groet,
Ed.
 

J.J.F

  • #5
De onderdelen vindt je zo bij Bosh wel even je E-nr noteren (op de binnenkant deur en achterzijde van de machine. :idea:

Ik heb zopas bij mijn Bosch Maxx5 (dat is die wasmachine/droger combinatie ) maar ik krijg het kruis niet uit de machine (de as zit in de weg). :oops: Heeft iemand daar ervaring mee ? Tip voor het verwijderen van het lagerkruis over de draaias ?

Ik heb een volledig kogellagerkruis gekocht daar zit een nieuwe dichting om of bedoelde JAN nog een andere dichting ? Thanks.
 

Devrieshh

  • #6
Als er een opening achter het kruis zit(bij mijn wasmachine ovale opening,speciaal voor verwijderen kruis)moet het op een bepaalde manier lukken(eruitdraaien)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu