Lage kamers.

Feib

  • #1
Hallo we zouden willen proberen het uitzicht vd kamer hoger te laten lijken door tussen de steunbalken te werken. Nu heb ik wel e paar vraagjes. .de kamer is maar 1m95 .De steunbalken zijn 15 cm op 6cm 5meter lang en e hoh van 1m .NU zitten er wel ng plankentussen van 2 cm om 15 cm maar die zou ik vervangen door steunbalken.de zoldering wordt niet gebruikt .tis wel de bedoeling dat de steunbalken ook zgzegt bedekt zijn .Kdacht aan 2 mogelijkheden .Rechtsreeks tegen de plankenvloer gipsplaat en ook tegen de steunbalken en de isolatie op de zoldering leggen .Ofwel profiel 6cm lager dan plankenvloer zodoende da we isolatie ts gipsplaat en plankenvloer kunnen steken .Is da toegestaan of mis ik ergens of hebben jullie betere ideeën .Dank bij voorbaat
 

Kloek77

  • #2
Als ik het goed begrijp is de vraag onder of boven de verdiepingsvloer te isoleren.
Als het mogelijk is gewoon isolatie bovenop de vloer te leggen zou ik dat doen, als die zoldering normaal niet belopen wordt scheelt dat nl. heel veel werk.
 

Feib

  • #3
Khad het gedacht dat e beetje raar uitgelegt is tgaat er meer over wat we in ons geval zouden kunnen doen om die kamers hoger te laten lijken .Ze zijn maar 1meter 95 hoog .We hadden gedacht om de balken en plankenvloer bloot te laten maar tziet er niet meer uit e .



Die steunbalken hangen ook compleet banane ook nie moeilijk gezien e overspanninge van5meter300 en maar balken van 150 60 .

Nu was de vraag dus of we mss beter gewoon balken laten zitn en tegen de plankenvloer iets vijzenzodat kamer ruiomer toont of als jullie andere meningen hebben .
 

Ambidexter

  • #4
Feib, als ik je goed begrijp, wil je de kamer hoger laten "lijken", omdat hoger maken waarschijnlijk geen optie is.

Je zou een plafond (van bijv. gipsplaten) kunnen maken aan de onderzijde van de steunbalken. Je hebt immers bevestigingspunten genoeg. Als je dan de naden tussen de gipsplaten dichtmaakt en vervolgens de platen witschildert, heb je een strak plafond en ben je al een heel eind verder. Probeer de muren ook wit te houden, of gebruik behang met verticale strepen, waarbij de kleuren van de strepen niet teveel contrasteren. Vervolgens kun je smalle, hoge meubels gebruiken voor de inrichting.

Je ruimte zal nu hoger lijken, maar is dit natuurlijk niet. De ruimte wordt nu wel optisch minder lang. Ik zou er overigens geen trampoline neerzetten. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu