Kunststof achterdeur plaatsen

Bolus

  • #1
Beste,

Ik heb een kunststof achterdeur (met aanslag) besteld en deze wil ik zelf gaan plaatsen. Ik heb mezelf al aardig ingelezen hoe dit aan te pakken, maar ik zit met een paar vragen:

- Ik ga het stelkozijn bevestigen op de spouwlatten. Hoe zorg ik dat deze verbinding goed afdicht? Met pur? Of moet ik tussen de muur en het stelkozijn nog afdichtband plaatsen?
- Rondom heb ik overal 5mm speling gerekend. Moet ik onder ook 5mm speling hanteren? Of kan ik hem gewoon op het beton zetten?
- Hoe regel ik de afwatering boven? Moet ik vanuit de spouw een loodslab om het kozijn vouwen?
- Hoe regel ik de afwatering onder? Deze is dmv gaatjes aan de onderkant van het kozijn. Moet ik hier nog iets van lood langsleggen?

Bij voorbaat dank!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je jezelf echt goed hebt ingelezen, had je op een groot aantal vragen al het antwoord gevonden. Een paar tips:

- spouwlat indien nodig terugslaan tot deze vlak ligt met het metselwerk.
- zijkant/boven een strook UV-bestendig compriband tegen de regen, binnenzijde de stelruimte lichtjes nat sprayen en purren. Buitenzijde NOOIT kitten.
- Onder geen speling, immers het gewicht van het kozijn rust op de onderconstructie van beton, niet via de schroeven aan de zijkant.
- Afwatering boven: DPC of lood, conform huidige kozijn. Eventueel verlengen of een alu waterslag toepassen.
- Afwatering onder: water uit het kozijn watert al af naar buiten. Kan er water van binnen onder het kozijn komen? dan hiervoor ook afwatering maken.
 

Bolus

  • #3
Dank voor je antwoord.

Ik heb het oude lood boven laten zitten, dit zag er prima uit. Helaas waren er geen spouwlatten aanwezig. Ik heb dus nieuwe geplaatst en vastgezet met bouten vanuit de binnenmuur en 2K Purschuim. Voor de zekerheid onder ook op de betonnen onderdorpel lood geplaatst en de deur hier op gezet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu