Kunstgras op dakterras

Malcom

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag met betrekking tot een nog aan te leggen dakterras.
Het dak is van beton en via een lichtkoepel te bereiken. Niet echt praktisch, maar ik ben nog op zoek naar een betere oplossing... een vlizotrap i.c.m. dakraam o.i.d.

De dakconstructie kan de belasting van een dakterras makkelijk hebben. Op het betonnen dak liggen twee lagen mastiek met daaronder piepschuim als dakbedekking.

Nu wil ik op het dak kunstgras leggen om toch het idee van een tuin na te bootsen (het grote gemis van mijn huis). Welke ondergrond moet ik gebruiken voor het kunstgras om zonder risico op lekkages een tuinstel en grote plantenbakken te kunnen plaatsen?
Drainage is uiteraard belangrijk.

Ik hoop dat jullie nuttige tips voor mij hebben.

Bedankt vast!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe weet u dat de dakconstructie de belasting makkelijk aan kan?
 

Malcom

  • #3
De woning is opgebouwd uit dikke betonplaten (bouwjaar 1998).

Volgens de aannemer is de constructie heel stevig. Dat is onderzocht, want bij mijn buren is een extra verdieping op het huis geplaatst.

Daardoor heb ik nu aan beide zijden een mooie 'erfafscheiding' op het dak en kan ik prima een dakterras kan maken. Hekje aan de voorkant, hekje aan de achterkant, een goed terras met een goede ondergrond en ik ben klaar.

Alleen ik weet dus niet of er een geschikte ondergrond is voor kunstgras, die ik op de bitumen kan leggen. Een ondergrond die voorkomt dat ik lekkages krijg en die een goede afwatering niet belemmert.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Mijn vraag aan u was uit voorzorg, niet alle daken kunnen de belasting van een dakterras met plantenbakken verdragen.
Wat betreft een stabiele onderlaag voor het kunstgras heb ik echt geen idee, hopelijk iemand anders.

Met vlonderplanken zou u wel een goede ondergrond krijgen, ook drainage is dan simpel te realiseren, misschien de planken grasgroen verven ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu