Kruipruimte zoeken

Lisab

  • #1
Hallo allemaal,

Mijn vriend en ik willen een huis kopen in de buurt. Wij vinden dat de makelaar een beetje vaag/onduidelijk is wat betreft de kruipruimte/kruipluik.

In de buitenmuur zie ik kleine roosters, maar dit kunnen ook ventilatieroosters zijn voor de woonkamer. Hoe kan ik herkennen dat er een kruipruimte aanwezig is? Heeft iemand tips?

De makelaar gaf aan na te vragen of deze kruipruimte er was. Tweede bezichtiging had hij wederom niets nagevraagd. Ik vind het een beetje vreemd.
Het huis is aardig vol met spullen dus echt zoeken naar een kruipluik is lastig. Ik vertrouw niet dat er geen kruipruimte is en ik ben bang dat er iets verzwegen wordt.
 

Kieljo

  • #2
Het is best mogelijk dat er geen kruipruimte is. Om meerdere redenen worden kruipruimtes volgestort met zand en wordt er een betonvloer gestort. Maar bij een goed verkoopproces hoort naar mijn bescheiden mening altijd een bouwkundig rapport. Bij het maken van een bouwkundig rapport zal zeker een eventuele kruipruimte worden beoordeeld.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Vraag gewoon aan de verkoper of er een kruipruimte/luik aanwezig is
 

Lisab

  • #4
Ik heb het inderdaad aan de makelaar gevraagd maar hij geeft een vaag antwoord dat er geen kruipruimte aanwezig is (contact met verkopers gaat via makelaar). Het betreft een houtenvloer. Ik hoop dat tijdens bouwtechnische rapport dat de keurder goed opzoek gaat naar de kruipruimte, aangezien de makelaar gaat zeggen dat er geen kruipruimte is.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Bij een houten vloer is er altijd een kruipruimte. Het kan wel zijn dat er geen kruipluik is.
Ik raad sowieso een aankoopkeuring aan.

Dit zijn de meest gebruikte roosters die aan de buitenkant zitten om de kruipruimte te ventileren. Er zijn ook allerlei andere oplossingen.
rstr.jpg
 

Lisab

  • #6
Hartelijk dank voor jullie reacties. Woensdag bouwtechnische keuring dus die gaan we afwachten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu