Korrelpleister of structuurverf

Rnollen

  • #1
Hallo

Wij willen onze muren of korrelpleisteren of structuurverven. De muren zijn een beetje beschadigd maar dit repareren we met roodband.
Is korrelpleister moeilijk op te zetten?en hoe werkt dat?
Wij dachten eerst dat je korrelpleister met een blokkwat kan aanbrengen en daarna met een structuurroller uit kon rollen maar dat blijkt anders?

Klopt het dat structuurverf veel eenvoudiger is te gebruiken?
 

Fiesiekus

  • #2
Korrelpleister inderdaad met blokkwast aanbrengen daarna bijv. met een spaan verspreiden en structureren. Met een roller narollen heb ik geen ervaring mee, maar dat zegt niets. Het levert een behoorlijk hard oppervlak, en is meer werk dan structuur verf

Structuur verf is echt latex waar een structuurdingetje in zit. Dat is toch heel anders; dunner en zachter vnl. En je ziet er dus veel meer oneffenheden in/door.
 

EdP

  • #3
Kun je korrelpleister met een blokkwast opbrengen? Ik heb 't met een plakspaan en spaarbord gedaan althans. Na voldoende droogtijd (wisselt, op gevoel) kun je het doorschuren met een schuurbord of spons, daardoor krijg je een mooi egaal oppervlak met korrelig effect.

Dit is wel heel erg steno hoor, zoek maar even rond op het forum, er is al een en ander geschreven over stucwerk, zelf doen.
 

Fiesiekus

  • #4
EdP schreef:
Kun je korrelpleister met een blokkwast opbrengen? Ik heb 't met een plakspaan en spaarbord gedaan althans.
Beide kan. Voor moeilijk bereikbare hoekjes en gatjes vind ik de blokkwast iets makkelijker. Voor grote muuroppervlakken uiteraard jouw methode!
 

Flepke

  • #5
Doorschuren met een spons???? da's nieuw voor mij, moet ik eens proberen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Korrelpleister (grannol of spachtelpoets) zet je altijd met een roestvaste spaan op.

Afwerken en opschuren gebeurd met een plastik spaan.

Voor de moeilijke hoekjes en kantjes, zijn speciale truifeltjes en spaantjes verkrijgbaar.

Doorschuren met een sponsbord, wordt volgen mij alleen maar gedaan bij schuur stukwerk. :wink:
 

EdP

  • #7
Ik bedoelde natuurlijk een spons op een bord, maar wellicht heb ik dan een onorthodoxe methode gebruikt. Het werkte iig wel, al moet ik zeggen dat ik wel vrij vaak de spons moets uitspoelen. Wellicht is een schuurbord makkelijker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu