Koolborstels controleren Zanker CL5101 wasmachine

Favroom

  • #1
Hallo,

Omdat de trommel van mijn Zanker CL 5101 niet meer draait en de pomp wel functioneert, wil ik de koolborstels controleren.

Gegevens van de machine:
Prod. no.: 914840037
Type: P6326345

Ik heb de machine al op zijn kant liggen en kan de motor zien zitten vanaf de onderzijde. Er zit een AEG sticker op.

Hoe kan ik de koolborstels het beste controleren?

Alvast hartelijk dank voor de hulp!
 

Favroom

  • #2
Omdat mijn vriendin erg teleurgesteld is dat de machine het niet meer doet, ben ik toch maar gaan proberen de koolborstels te demonteren en inspecteren.

Opzich gaat dat vrij eenvoudig bij deze machine. Ik had hem al op zijn kant gelegd en zo kun je via de onderzijde makkelijk bij de motor. Ik wist dat de motor daar zat omdat ik de aandrijfriem al eens vervangen had...

Ik heb foto's gemaakt van de motor met gedemonteerde koolborstels:


En de koolborstels zelf:


Daarna ben ik opzoek gegaan naar een online winkel die ze verkoopt en een foto heeft zodat ik kan bepalen of ze ver versleten zijn.
Die vond ik bij (link verwijderd).Morgen probeer ik bij de (leverancier verwijderd) een setje aan te schaffen. Zal me benieuwen of het probleem van de niet draaiende trommel ermee wordt opgelost.
Het lijkt namelijk zo overduidelijk dat ze versleten zijn. Of is het handiger de boel eerst nog even door te meten met een multimeter? Controleren of de motor sowieso wel stroom krijgt...
 

Co de Witgoedman

  • #3
Uw koolborstels zijn inderdaad versleten en zult u moeten vervangen.
 

Favroom

  • #4
Ik heb vanochtend bij de (leverancier verwijderd) een set nieuwe koolborstels opgehaald voor eur. 29,95. Dat is goedkoper als op de webshops die ik gevonden had.

Montage is bij deze machine relatief eenvoudig omdat de motor via de onderzijde goed te bereiken is. De motor hoeft dus niet gedemonteerd te worden.
De machine draait weer als een zonnetje!

Co bedankt voor je reactie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu