Koel/diepvries spullen bevriezen

FriWo

  • #1
Wij hebben een koel/diepvries combinatie van Marynen van het type CM 2674 DB. Hij is niet meer zo jong (2002) maar doet het verders nog goed op een ding na. Wij hebben de thermostaat in de koelkast op 1 1/2 a 2 staan en het wordt er zo koud dat wat spullen bevriezen! Deze hebben wij nu op een half gezet, net voordat het uit gaat! Er zit een klimaatschakelaar in, dat als de omgevingstemperatuur lager is dan +16 graden dan moet deze ingedrukt zijn. Lampje licht op! Deze staat uit daar het meestal in de keuken warmer is dan +16 graden. Wat kan dat zijn? De thermostaat? Zo ja waar kan ik deze dan vinden en kan men deze zelf vervangen?
Bij voorbaat dank voor de moeite.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk een kapotte of niet goed werkende thermostaat.
De thermostaat zit achter de draaiknop, verwijder het kapje waar de lamp in zit, daar achter kunt u de thermostaat zien.
Maak een foto of schrijf op hoe de aansluitingen zitten, bij een nieuwe thermostaat kunnen de aansluitingen anders zitten.

Vertrouwt u zich niet mee dan een monteur inschakelen.
 

FriWo

  • #3
Goede morgen Jan,

hartelijk dank voor de tip. Wij zullen er naar kijken en zien hoe het zit. T.z.t. hoort u nog van hoe het gelopen is. Nu kunnen wij verder!
 

FriWo

  • #4
Goede avond Jan,
Heb de thermostaat los gehad en het nummer opgeschreven. Bij montage en daarna weer start van de koel/vries kast hoorde ik wat gerommel achter bij de motor! Dat was even en nu, je gelooft het niet, doet hij het weer goed! Hou hem wel in de gaten. Zo'n thermostaat kan men zo bestellen maar daar zit ook de voeler en of ik dat zelf ga doen, weet ik nog niet, daar moet ik over nadenken als het weer fout gaat. Maar een andere vraag is: De koelkast kan men instellen via deze thermostaat maar de diepvries heeft dan een constante vries temperatuur. In de koel en vries een thermometer gelegd. Bij de vries geeft hij -27 graden aan de koelkast op stand 2 +8 graden. Nu is dus de vraag zit er een 2/3 weg klep waarvan de een naar de vriesgedeelte gaat en de andere via de thermostaat koel gedeelte die in te stellen is? Kan daar wat niet goed gefunctioneerd hebben? Dat deze open is blijven staan en zo in de koel gedeelte de volle kou er in komt? Volgens mij ligt het niet aan de thermostaat maar aan dat ventiel of zoiets! Of stuurt de voeler deze "klep" aan? Kan dat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Zo te lezen is de thermostaat toch niet in orde, hij slaat niet af op de goede temperatuur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu