KlikAanKLikUit - eind blauwe draad

Nijntje

  • #1
Vraagje... Ik heb een zender en een schakelaar gekocht. Om de zender te instaleren moet ik een nuldraad trekken. 1 Kant van het draadje in de zender, maar waar moet het andere eind van die blauwe draad naar toe??? De lamp????
 

Fiesiekus

  • #2
Misschien kan je even uitleggen waar het over gaat? Wat en hoe wil je schakelen op welke spanningen/voedingen?
 

Nijntje

  • #3
Sorry... is wel duidelijk dat ik er niet al teveel verstand van heb!!!

Ik heb een normale plafondlamp die aan en uit gaat met een wandschakelaar. De wandschakelaar heeft een bruine en een zwarte draad. Op de plek waar die schakelaar zit ben ik een inbouwkast aan het maken en dus moet de schakelaar verplaatst worden. Om draden over de muur te voorkomen leek zo'n draadloos (klikaanklikuit) systeem me wel een uitkomst.

In de contactdoos van de wandschakelaar komt een acm-1000 zender en aan de buitenkant van de kast een wst-8800 schakelaar. Op de gebruiksaanwijzing staat duidelijk aangegeven waar de bruine en zwarte draad vanuit de wandcontactdoos moeten worden aangesloten op de acm-1000, maar dus ook dat er een nuldraad getrokken moet worden. Wederom weer duidelijk aangegeven waar de nuldraad bevestigd moet worden op de acm-1000, maar waar het andere eind van deze draad naartoe moet is me een raadsel....
 

Fiesiekus

  • #4
Dat is een zeer duidelijke uitleg, vriendelijk bedankt!
Maar...
In de contactdoos van de wandschakelaar
dit is een beetje verwarrend; zou suggereren dat er een wandcontactdoos ("stopcontact") bij die schakelaar zou zitten? Maar dat is denk ik niet het geval?

In ieder ander geval moet die nul vanaf de acm-1000, naar een centraal-of een WCD-doos en daar aan de nul aangesloten worden. Dat kan bij de lamp zijn; daar zit i.i.g. een nul.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Met die contactdoos zal de inbouwdoos bedoeld worden.
Door de leiding waar de bruine en zwarte in lopen moet een blauwe bijgetrokken worden vanuit de centraaldoos.
 

Nijntje

  • #6
Nee, het gaat idd alleen om een schakelaar en geen stopcontact (daar had die blauwe draad dan vast al moeten zitten...). Wat is eigenlijk het verschil in die kleuren draad???

Ik ga de lamp er maar eens even afschroeven...
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
Haal je wel eerst de spanning eraf?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
Blauw = nul (zoiets als min)
Bruin = fase (zoiets als plus)
Zwart = schakeldraad
 

Nijntje

  • #9
Dank voor de hulp, het is gelukt! Nuldraadje getrokken, netjes alle draadjes in een lasdoppie gepropt en de boel werkt!!! En ja ik had de spanning eraf gehaald hoor :wink: . Handig spul...

Nogmaals thankzzzzzz
 

Fiesiekus

  • #10
Graag gedaan en bedankt voor de terugmelding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu