Klik bij openen elektrische deur

Spa82

  • #1
Goedenmiddag,

Sinds begin dit jaar woon ik in een heerlijk rustige flat, tot een week of 3-4 geleden ineens de toegangsdeur van de flat een geluid ging produceren. De deur bevind zich precies onder mijn slaapkamer dus het geluid had ik wel eerder opgemerkt als dit eerder ook al zo was, aangezien ik het de hele dag door hoor als ik thuis ben en 's nachts er van wakker wordt als er iemand de flat binnen gaat wil ik er van af.

Het is een huurwoning en de deur bevind zich in een algemene ruimte, de woonstichting is al driemaal langs geweest, geeft toe dat het geluid storend is maar komt niet verder dan een beetje olie in het mechanisme spuiten en neemt het verder vooral niet te serieus. Vrijdag kreeg ik van de monteur maar te horen dat ik er maar aan moest wennen, en dat is geen optie voor mij. Dus nu ga ik het zelf maar oplossen.

Goed, het is een houten kozijn en bij het openen van het deur zit er een ijzer plaatje was los schiet wat het geluid veroorzaakt. Ondanks dat de deur binnen is staat deze in een niet verwarmde ruimte. Nu denk ik dat dat het probleem is, door de verandering van het weer (natter) is in mijn ogen het hout wat uit gaan zetten en is dat ijzeren plaatje mogelijk een halve of hele millimeter vooruit gekomen wat het geluid veroorzaakt.

De laatste monteur had het plaatje wat verder naar voren gezet wat in mijn ogen meer het geluid erger maakte, toen ik hem zelf terug heb gezet zoals die stond vond ik persoonlijk het geluid wat zachter. Deze ervaring in combinatie met mijn theorie van het veranderen van het weer , is voor mij een reden om aan te nemen een stukje hout uit het kozijn te halen zodat het mechanisme een millimeter naar achteren kan en het storende geluid niet meer produceert.

Is mijn denkwijze juist? Of zijn er in jullie ogen nog eenvoudigere dingen die ik toe zou kunnen passen voordat ik rigoureus te werk ga?

Ik hoor het graag, alvast bedankt. :wink:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wat voor geluid?
 

Spa82

  • #3
Het is een soort klik welke je alleen hoort bij het openen, soort van "plok". Lijkt via het beton mijn woning binnen te komen. Het sluiten van de deur levert geen geluid op wat de woning binnen trekt dus het komt echt van het mechanisme.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Je hoort het terugklappen van de schootvanger, daar is weinig aan te doen, er zijn wel trucjes die het kunnen verminderen.Maar het is niet uw eigendom, blijf eraf!

Smeren met olie ed maakt het alleen erger en sloopt de elektrische sluitkom.
 

Spa82

  • #5
Bedankt voor uw antwoord. Maar hoe kan het dat dit pas sinds een week of 3-4 geluid maakt waar ik last van heb en dit de rest van het jaar niet heb gehad?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Iemand vond het nodig het ding te smeren waardoor hij nu heel soepel loopt, iemand heeft het ding vervangen.
Iemand heeft hem eruit gehad en anders terug gezet,door koudere temperatuur is er iets meer ruimte in het mechaniek waardoor het sneller sluit, dagschoot vervangen .
Daar is kortom weinig van te zeggen.
 

Spa82

  • #7
Ok, nogmaals dank, het begint mij duidelijker te worden. Heb ik nog een laatste vraag. Zou een compleet nieuw mechanisme het probleem kunnen verhelpen? Dan kan ik dit namelijk gewoon aanvragen bij de woningbouw en heb ik hopelijk over een paar dagen mijn nachtrust weer terug :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Als verkeerd smeren de oorzaak is wel, bij foute plaatsing waarbij het slot te ruim of juist te strak zit niet, de meeste monteur hebben nl. geen idee dat het ook maar iets uitmaakt.Dus die halen de oude eruit en rammen de nieuwe erin.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Van het probleem zij ik een filmpje maken en dat op YouTube zetten. Dan zien we waar we over schrijven.
 

Marissaatje

  • #10
De woningbouw moet dit gewoon oplossen en als ze het niet kunnen maken gewoon een nieuwe door erin plaatsen. Kan het niet zo zijn dat het met winter te maken heeft? In de winter krimpt het hout natuurlijk. Is het een deur met deze deurdranger, want dan kan het zijn dat die niet goed geplaatst is en de deur verkeerd in de opening 'trekt'.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Technisch is er niets mis dus de woningbouw hoeft helemaal niets.
In november was het nog geen winter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu