Klik-Aan-Klik-Uit mini schakelaar in combinatie met stekker

TutanRamon

  • #1
Hallo,

Ik heb voor in onze veranda een lichtsnoer gekocht. Dit is feitelijk een snoer met tien fittinghouders eraan. Er zit een normale eurostekker aan, dus stekker erin is licht aan, stekker eruit is licht uit. Simpel. :-)

Ik heb de stekker van het snoer eraf geknipt, netjes de twee draden blootgelegd en van kabelschoentjes voorzien. De twee draden zijn blauw(nul) en bruin(fase). (Het snoer is van beschermklasse en daarom niet voorzien van een aardedraad.)

Ik heb in de veranda een centraaldoos. Ik heb de blauwe en bruine draad daar rechtstreeks op aangesloten en dan brandt het licht dus continue. In mijn wellicht simpele veronderstelling dacht ik dat ik er wel een kaku-schakelaar tussen kon zetten. Ik heb daarom de AWMR-300 Mini Inbouw Schakelaar besteld en gisteren enthousiast de verpakking geopend. Toen ik de handleiding aan het lezen was, kwam ik erachter dat men ook een schakeldraad verlangt. Die heb ik dus niet.

Zie onderstaande foto van hoe het volgens de handleiding aangesloten moet worden.


Ik heb het aangesloten zoals bovenstaand, maar dan zonder het zwarte schakeldraad. Als ik op het verbindknopje druk dan gaat het led-lampje wel knipperen. Als ik vervolgens de afstandbediening koppel en daarna op aan/uit druk, dan hoor ik het apparaatje wel schakelen, maar er gebeurd niets. Het zwarte schakeldraad is dus wel nodig.

Mijn vraag is:
Is het uberhaupt mogelijk wat ik wil? Of had ik een andere KAKU-schakelaar moeten kopen?

Alvast vriendelijk bedankt voor uw reacties.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat je nu hebt is een zender. Je hebt een ontvanger nodig. Bijvoorbeeld een AILS-3500 Opbouw Schakelaar.

Echter nog beter is het om je verlichting met een stekker aan te sluiten op bijvoorbeeld een AGDR-3500 Stopcontact Schakelaar voor buiten (3500W)
 

TutanRamon

  • #3
Hallo Walker,

Bedankt voor uw antwoord. Deze AWMR-300 is geen zender, maar een ontvanger. Ik heb daarnaast ook een afstandbediening erbij gekocht die dus als zender fungeert.


Ik wil liever geen stopcontacten met stekkers erin omdat ik niet heel veel ruimte heb (qua diepte) op de plek waar alle elektra samenkomt.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #4
De voeding moet op Len N zoals op de foto, en je lichtsnoer op de rechter aansluiting N en L met pijltje.
De witte draden niet gebruiken.
 

TutanRamon

  • #5
OK, dus ik pak de twee draden van de lamp en die sluit ik aan op rechter N en L met pijltje. De uit de centraal doos komende bruin en blauw, sluit ik links op L en N(blauw)?

Dat had ik nog niet geprobeerd. Ik had de twee draden van de lamp verbonden met de twee witte snoeren, en vanuit de centraaldoos de twee draden op de twee linker aansluitingen.

Thnx!

(Waar zijn die witte draden dan voor?)
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Op de witte draden kun je een gewone schakelaar aansluiten. Dan kun je het geheel bedienen zonder afstandsbediening.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #7
Rtfm
 

TutanRamon

  • #8
I did, maar ik vond het niet heel duidelijk en wilde graag zeker weten of het überhaupt wel kon.

Sorry dat ik 5 minuten van je kostbare tijd gebruik heb genomen.


Diverse quotes verwijderd, die zijn overbodig als de tekst er net boven staat, mod.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu