Kiezen mooie kleur voeg

Astr7d

  • #1
Hallo,

wie kan ons helpen? Wij zijn een huis aan het bouwen en zijn erachter gekomen dat de kleur voeg erg belangrijk is. Ons huis wordt gebouwd met verschillende kleuren stenen (zie foto - huis met dezelfde stenen) waardoor het voor ons nog lastiger is om een keuze te maken. Over enkele weken worden er een aantal stukjes voorgevoegd, maar we hebben nu nog geen enkel idee. Op de foto staat een huis met dezelfde stenen die met lichtgrijs is gevoegd. Dit geeft van een afstand een wat vlekkerig beeld qua stenen. Iemand een idee wat mooi zou staan? Licht, donker, een grijze voeg, creme, of misschien bruinig zodat de voeg er niet zo "uitknalt"?

We zijn blij met alle tips!
 

Ralph

  • #2
Tja, dat is echt een smaak kwestie en dat kunnen wij niet voor je beslissen.
Wel moet je ervan uit gaan dat hoe lichter je met de voeg gaat dat je de gekozen steen steeds minder accentueerd.
 

Droid

  • #3
Je kan de voeger vragen om een aantal proefstukjes te maken met verschillende kleuren. Dan kun je kijken wat je het mooiste vind.
 

Astr7d

  • #4
Bedankt voor jullie reacties! Het is zeker een smaak kwestie, dat klopt! Maar misschien dat er algemene richtlijnen zijn, bijv. dat het mooier zou zijn om qua kleur een voeg te kiezen die terugkomt in de (bij ons verschillende kleuren) stenen, zodat het misschien wat meer een geheel wordt en niet zo'n gevlekt beeld van een afstand. Er zit weinig anders op dan wat rond te kijken en de proefstukjes af te wachten. Mochten er toch nog tips zijn... altijd welkom.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Loop eens door een nieuwbouwwijk en bekijk daar de verschillende mogelijkheden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu