Keukenboiler, water uit afvoerslang

Pieter321

  • #1
Beste klussers,

Ik heb al een tijdje een 10L close-in keuken boiler:
https://www.ithodaalderop.nl/producten/boilers

Het werkt allemaal goed, maar zodra ik bij bijvoorbeeld het afspoelen een pan vul met water en vervolgens in 1 keer leeg gooi in de wasbak, dan komt het water uit de afvoerslang voor het condenswater naar boven en stroomt het het keukenkastje in :shock:

In eerste instantie dacht ik dat het zou kunnen komen door een opstopping in de afvoer, maar ik heb een aantal keer keukenonstopper gebruikt en alles loopt gewoon goed door als ik de kraan vol open zet..dus het lijkt me sterk dat het daar dan door zou kunnen komen. Als de kraan vol open staat heb ik ook geen last van het probleem, alleen als ik in 1 keer een hoop water in de wasbak leeg.

Ik kan me voorstellen dat het probleem opgelost kan worden als je de inlaatcombinatie met daaronder het condensopvangbakje hoger plaatst dan de wasbak zelf, maar dat is niet mogelijk.

Iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen en wat het probleem zou kunnen zijn?

Alvast bedankt!

Pieter


 

Mark en 3 meiden

  • #2
Een keer klepje in de slang van je condenswater afvoer
en de inlaat van je condenswaterafvoer hogermaken als je waterslot
 

Pieter321

  • #3
Hoi Mark,

Bedankt voor je reactie!

Ik zal eens zoeken naar een keer klepje bij de doe-het-zelf zaak, dat klinkt logisch en lijkt me goed te doen.

"de inlaat van je condenswaterafvoer hoger maken als je waterslot", dat begrijp ik niet helemaal. Kan je daar iets meer over zeggen?

Er zit een waterslot (lichtgrijs) bij de kraan voor de afwasmachine, die zie je op de bovenste foto. Voor zover ik weet heb ik geen waterslot voor de keukenboiler, waar zie je die op de foto's?

Het probleem kan niet verholpen worden door alleen het advies van de keer klep?

Nogmaals bedankt!
 

Mark en 3 meiden

  • #4
Ik bedoelde het waterslot onder je spoelbak (het witte bochten werk) waar meestal ook nog een sifon zit
het waterslot in de afvoer is tegen luchtjes uit het riool
in je condenswater afvoer zie ik trouwens geen waterslot
ruik je die niet af en toe ? of zit er een waterslot in die grijze inlaat van je condenswaterafvoer?
 

Pieter321

  • #5
Ah oke, bedankt voor de uitleg! Termen als waterslot en inlaat zijn me vrij onbekend, behalve dan dat ik weet dat er bij de aansluit set een inlaatcombinatie zat, welke ik dus gebruik :)

De inlaatcombinatie met daaronder het condensopvang bakje zitten nu ongeveer ter hoogte van het waterslot onder de spoelbak. Zoals je op de foto ziet zou het nog iets omhoog kunnen, maar het is nogal krap daar in het keukenkastje, dus ik hoop dat het lukt.

De condenswater afvoer zit gewoon rechstreeks op de hoofdafvoer aangeloten, het is gewoon een slang zonder iets ertussen. Echt last van luchtjes heb ik niet, ik ruik het alleen als de condenswater afvoerslang overloopt en het vieze water dus in de keukenkast stroomt :shock:
 

Mark en 3 meiden

  • #6
Dan zou ik beginnen met een keerklepje wat je in de slang zou kunnen zetten
voordat je de rest los gaat halen
 

Pieter321

  • #7
Ja precies, dat lijkt me een goed begin :) Ik ga morgen naar de bouwmarkt, als ik er klaar mee ben laat ik het weten. Nogmaals bedankt, ik hoop dat het werkt!
 

Pieter321

  • #8
Ok, dat valt dus tegen, bij de karwei hadden ze 1 soort keerklep (voor wasmachines) met een aansluiting die ik niet kan gebruiken aangezien het een PVC afvoerslang is. Ze hadden er ook geen koppelstukken voor helaas.

'k denk dat ik maar bij een loodgieter langs moet gaan om te kijken of ze daar de juiste onderdelen hebben, of weet je toevallig een bouwmarkt waar ze het zeker moeten hebben?
 

Mark en 3 meiden

  • #9
Even naar de plaatselijke loodgieter
even de diameter van je slang opmeten voor je heen gaat
zij kunnen eventueel een pvc keerklep uitvoeren met slangetule's
en bijpassende slangenklemmen
 

Pieter321

  • #10
Ik ben vandaag naar 2 loodgieters geweest. Beiden snapten het probleem. De eerste had er niks voor. De tweede had wel een PVC keerklep, maar dat was een enorm ding vergeleken met het afvoerslangetje waar het aan gekoppeld moet worden. Alleen de keerklep zelf was al 60 euro..en dan moeten er nog koppelstukken bijgekocht worden. Behoorlijk prijzig vond ik zelf..en eigenlijk ook niet echt een geschikte oplossing omdat het zo groot was.

Hij zei dat ie nog nooit van het probleem gehoord had. Als mogelijke oorzaak gaf ie nog aan dat het zou kunnen komen door teveel 90 graden hoeken, maar ik denk niet dat dat bij mij het geval is.

Ik denk dat ik het de komende weken bij nog wat andere loodgieters ga vragen..misschien dat zij er wel iets voor hebben wat beter past. Zo niet, dan laat ik er iemand naar kijken, of kan ik er voor kiezen om er mee leren om te gaan, door bijvoorbeeld het putje in de wasbak iets in te drukken bij het afspoelen zodat het water er wat langzamer doorheen spoelt.

Bedankt voor de informatie en mocht ik nieuws hebben, dan zal ik het posten!
 

Mark en 3 meiden

  • #11
Hoi pieter heb je een pb gestuurd met een link
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #12
Ik zie ook op de foto nog genoeg ruimte aan de linkerbovenkant van het kastje om de inlaatcombinatie te verplaatsen.
Ook zijn er andere merken inlaatcombinaties die een kortere uitloop hebben en waar je bijvoorbeeld een soldeerbochtje mof x spie neemt en daarvan de spie direct in het uitloopje plaatst.
Mij zou het in ieder geval zeker zo lukken, heb tijdens mijn werk wel eens vervelendere situaties meegemaakt.
 

Pieter321

  • #13
Die link is perfect, ik zie al iets wat ik denk ik wel kan gebruiken..en dat voor iets meer dan 10 euro inclusief verzendkosten, dat lijkt er meer op! Morgen gelijk maar bestellen. Vreemd dat allebei de loodgieters waar ik langs was geweest er niks vanaf wisten..

Er zit inderdaad nog wel wat ruimte aan de linkerbovenkant, zodra ik de terugslagklep heb plaats ik de inlaatcombinatie gelijk wat hoger.

Bedankt, ik laat nog weten of het gelukt is!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu