Kast geschikt voor 12 groepen?

Jack Rabbit

  • #1
Is er iemand hier die misschien weet of de volgende kast geschikt is voor 12 groepen?? (3 aardlek, 3 eindegroepen van 4)
Het gaat om de attema type 4555020 (staat nu omschreven als: groepenkast met 2 aardlekschakelaars en 6 lichtgroepen, 3 fase)
Alvast bedankt
Groet
Jack.R
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Zou eventueel wel om te bouwen zijn maar waarom niet meteen een kast bestellen, die wel aan je specificaties voldoet? Dus één met 12 groepen 3 als's(2P) en een hoofdschakelaar(4P), veel makkelijker toch (en goedkoper).
 

Jack Rabbit

  • #3
Da's waar, en dat kan ook wel, maar ik moet iemand exact doorgeven wat hij moet bestellen en ik heb 'slechts' een klein lijstje met o.a deze samenstelling erop. Degene die het voor me moet bestellen weet er zelf niets van, moet dus puur artikelnummers doorgeven en die kan ik ook nergens terug vinden.
Oftewel Attema of ABB kan ik via hem bestellen, en wat ik wil (nodig heb) is een kast (3-fase geschikt) met 12 groepen met 3 of 4 (2-polige) aardlekschakelaars (da's mij om het even denk ik) en een hoofdschakelaar (4-polig heb ik begrepen)
Op de site van Attema kom ik daar niet uit.
De site van ABB moet ik nog ff checken.
Groet
Jack.R
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Ik volg het niet helemaal meer, je moet een groepenkast bestellen bij iemand die er ook geen verstand van heeft :?:
Is het niet verstandiger een installateur in te schakelen om je kast te laten vervangen? Dit moet nl spanningsloos gebeuren en je bent zelf niet bevoegd om je netaansluiting spanningsloos te maken. Deze installateur zal je ongetwijfeld ook aan een net kastje kunnen helpen, wat aan jouw wensen voldoet.
 

Jack Rabbit

  • #5
Hmm, tja, het is misschien een tikkie vaag.
Waar het op neer komt is dat ik via iemand (familie) bij de groothandel aan materiaal kan komen. Het wordt allemaal wel door een erkend installateur geplaatst hoor, daar begin ik niet zelf aan!
Maar hij wil natuurlijk wel dat ik de goeie dingen in huis haal voor hem.
Nou goed, die dingen moet mijn familielid (die er zelf geen verstand van heeft) dus bestellen.
Is het zo een beetje duidelijker?
Het is een gekke constructie, dat geef ik toe, ik heb dus alleen de installateur nodig om de meterkast te installeren en een paar kabeltjes te trekken, hij kan me deze keer geen materialen verkopen (gelukkig heb ik nu een installateur gevonden die dat gemis niet terugrekent via zijn uurprijs / aantal uur.
Groet
Jack.R
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Deze vraag gaat voorbij aan de doelstelling van het forum, dit is een klusforum.
Zie ook de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu