Kan ik bestaande kozijn/ramen ventilatieroosters plaatsen?

Monarchvlinder

  • #1
Hallo,

Wij hadden in huis een warmteterugwin installatie, mede doordat we een verdieping op ons huis hebben laten plaatsen hebben we nu mechanische ventilatie. Hierdoor willen we ventilatieroosters plaatsen in bestaande kozijnen/ramen. Kan dit met behoud van het glas (dubbelglas).
Tips van harte welkom!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Hangt maar net van de situatie af. Plaats hier anders eens wat foto's om een idee te krijgen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
De meest eenvoudige roosters plaats je boven het glas, het glas wordt dan kleiner en zal dus vernieuwd moeten worden. Als je voldoende HR++ glas laat plaatsen, kan je wel weer subsidie krijgen...
 

Droid

  • #4
Is het alleen afzuiging of een balanssysteem? In geval van een balanssysteem moet alles juist gesloten aangezien lucht aanvoer en afvoer middels kanalen en ventielen gaat.

Als het alleen afzuiging is zal je inderdaad roosters nodig hebben, maar dan moet het glas ingekort worden... dus krijg je allemaal nieuw glas. Zit er niet wat ruimte boven het raam waar je misschien een rooster in kan plaatsen?
 

Monarchvlinder

  • #5
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Het lukt me nog niet om een foto te plaatsen (geen idee wat ik verkeerd doe) dus ik kan niet laten zien hoe de situatie exact is.
We hooopten eigenlijk dat we het de roosters konden plaatsen zonder het glas te hoeven vervangen, dat wordt nu twijfelachtig als ik het zo lees.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu