Kan de draadloze thermostaat CM900RF in mijn situatie

Jaap5

  • #1
In mijn gedachte kan de draadloze thermostaat Chronotherm CM900RF voor mij een oplossing zijn maar graag hoor ik van u of ik een denkfout maak.
Wij wonen in een huis met 3 woonlagen, te weten
Begane grond = keuken met alleen een vloerverwarming
1e verdieping = woonkamer met radiatoren met thermostaat kranen
2e verdieping = slaapetage met radiatoren met thermostaatkranen Op deze etage staat tevens in een aparte kleine ruimte de CV een VR-ketel . Installatie uitgerust met een Bypass i.v.m. de thermostaatkranen.
Wij zijn maar met 2 personen en verblijven alleen overdag op de begane grond ( keuken) . In mijn optiek wil ik de draadloze thermostaat op een goed gekozen plek op de begane grond plaatsen. ( temperatuur op het apparaat instellen op 19 graden ) zodat het klimaat in deze ruimte door deze thermostaat beheerst wordt. De ruimtes op de 1e en 2 etage worden overdag nagenoeg niet verwarmd dus deze kranen staan laag of dicht.
In het begin van de avond zetten wij de vloerverwarming op de begane grond uit en nemen de draadloze thermostaat naar de 1e etage (woonkamer ) . De temperatuur van de draadloze thermostaat wil ik dan vervolgens op 20 a 21 graden stellen. De thermostaatkranen van de radiatoren van deze 1e etage zetten wij helemaal open in de gedachte dat de draadloze thermostaat nu het klimaat van deze etage gaat regelen.
Gaarne hoor eerst ik van u of mijn gedachtegang over de dagelijkse verplaatsing van de draadloze CM900RF thermostaat over de 2 etages klopt of dat het problemen met zich meebrengt. Zo ja , welke
alvast bedankt voor uw reactie
Jaap
 

Fiesiekus

  • #2
In theorie zal het wel kunnen, in de praktijk zit u met het traag regelende karakter van een vloerverwarming. Duurt lang voordat ie op temperatuur is en blijft lang nawarmen. Dat effect wordt in de stooklijn van de thermostaat verdisconteerd zodat e.e.a. "behaaglijk"wordt geregeld.

Gaat u met die thermostaat naar boven, dan zal ie nog z'n oude stooklijn hebben (van de vloerverwarming) waardoor het sturingsgedraag niet overeenkomt met de snelle reactietijd van de convectoren op die verdieping.
 

Jaap5

  • #3
Bedankt voor uw reactie fiesiekus
Hieronder heb ik een fragment uit de handleiding . Ik begrijp hieruit dat de aanlerende functie
bij dit apparaat standaard UIT staat. Als we van deze info uitgaan geeft dit dan nog steeds de
u verwachte problemen ?
“Heeft deze thermostaat ook een zelflerende aanwarming?
 

Fiesiekus

  • #4
Dan kunt u het probleem omdraaien, zelfs oplossen: hij zal op de verdieping de radiatoren snel&goed aansturen, echter door de traagheid van de vloerverwarming zal die te laat op temperatuur komen.

Proberen dus met die adaptieve regeling AAN in de keuken (duurt een tijdje voordat ie z'n geheugen met correcte opwarmcurve gevuld heeft), en UIT op de verdieping. Even aangenomen dat in de UIT stand die curve wel bewaard wordt.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
De adaptieve regeling gaat zich na een paar dagen pas aanpassen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu