Isolatieverf

Rakker

  • #1
Hoi

Even een korte vraag ik wil isolatieverf op de buiten muren smeren .
Wie heeft ervaring met isolatieverf en is dit verstandig om dit te doen?

groet homme
 

Geus

  • #2
Wat ik ervan begrijp is het een additief van microscopisch kleine keramische bolletjes dat je aan je verf toevoegt. Een bepaald merk van dit additief plaatst een aantal testrapporten op zijn site. Ik kan dit moeilijk op waarde schatten, maar vind het zeker interessant.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Waarom wilt u isolatieverf toepassen?
 

Tiho

  • #4
Geen ervaringen, meningen daarentegen kan ik wel vinden. Heb het nog eens opgezocht, maar de ervaringen vindt ik niet. Alleen hoe geweldig het is volgens de verkopers.

Toch nog een review gevonden. Niet zo een heel goede alleen. Maar deze is al drie keer geupdate en dat kom ik bij hun niet tegen.

************ ik hoop dat hij mag blijven staan.
Niet dus.
 

Rakker

  • #5
Waarom ik het wil toepassen is het volgende .
Ik heb enkelsteens buitenmuur die niet geïsoleerd is nu wilde ik daar dus die isolatieverf opsmeren om het op deze manier te isoleren.

groet homme
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Daar is de isolatieverf niet voor bedoeld of gemaakt.
Het zal niet isolerend werken tegen koude of warmte.

Als dat zou kunnen, zou ik heel snel rijk kunnen zijn als ik zo een isolatie verf uit zou kunnen vinden.

Maar Kees kan dat beter uitleggen.
 

Tiho

  • #7
Hij wordt er wel degelijk voor gemaakt, het werken is punt twee.
 

Geus

  • #8
Het wordt op sommige sites wel zo neergezet alsof dat isolerend zou zijn. Dat additief toevoegen aan je verf. Het zou nanotechnologie zijn ontwikkeld door de NASA en oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor de spaceshuttle. Ik heb zelfs ergens gelezen dat drie lagen van deze verf een vergelijkbare isolatiewaarde heeft als 4 cm traditioneel isolatiemateriaal.

Zoals al gezegd, veel productaanbevelingen te vinden door fabrikanten, enkele twijfelachtige rapporten door "deskundigen". In ieder geval niet van gerenomeerde onderzoeksinstituten.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Hier even een citaat, over het vakbegrip van schilders over isolatieverf.
Dit om verwarring te voorkomen.
--------------------
De in het algemene taalgebruik in het schildersvak gebruikelijke aanduiding voor speciale grondlaagstoffen die schadelijke inwerkingen van een substraat op de volgende afwerking voorkomen of doorslaan van oplosbare stoffen moeten tegengaan. Het correcte, genormeerde begrip luidt "isolatiemiddel"; om verwisselingen met isolatiematerialen tegen elektriciteit of geluid- en warmte-isolerende stoffen uit te sluiten dient de eveneens nog gebruikelijke aanduiding "isoleermiddel" te worden vermeden. Er zijn oplosmiddelhoudende en waterverdunbare isolatiemiddelen voor de meest uiteenlopende soorten verontreinigingen, waarvan nicotineafzettingen en opgedroogde watervlekken (van vorige partiële vochtdoorslag) het grootste deel uitmaken, naast vervuiling door roet, teervlekken, verkleuringen door houtingrediënten en geklieder op muren met balpennen, viltstiften of andere tekenmaterialen. De meestal wit gepigmenteerde isolatieverven worden geformuleerd op basis van speciale bindmiddelen en de oplosmiddelhoudend producten worden geformuleerd met mild ruikende en licht vluchtige oplosmiddelen om een snelle afwerking mogelijk te maken. Dergelijke afwerkingen drogen in de regel mat en spanningsarm op en moeten een film met dichte poriën opleveren om op duurzame en zekere wijze te voorkomen dat ongewenste stoffen uit de ondergrond doorslaan. De ondergrond moet ook bij de verwerking van isolatieverven droog, dragend en vrij van scheidende substanties (vet) zijn! Bij zeer sterke verontreinigingen moet worden geprobeerd deze door passende werkzaamheden vooraf ten minste gedeeltelijk te verwijderen (afwassen), anders moeten er evtl. twee lagen met isolatiemiddel worden opgebracht.
----------------------------
 

Geus

  • #10
Dat klopt, ik heb ook gezien dat isolatieverf blijkbaar twee dingen kan betekenen. Inderdaad bepaalde middelen om b.v. nicotinevlekken op te sluiten. Maar als je googlet op 'isolatieverf' kom je ook sites tegen van fabrikanten die claimen een additief te hebben met een warmteisolerende werking. Volgens mij gaat het in dit topic over dat laatste.
 

Tiho

  • #11
Het gaat de TS ook over warmteblokerende verf. Niet isolerende verf die Peter noemt. Dat schrijft hij vrij duidelijk.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #12
Geus schreef:
Het wordt op sommige sites wel zo neergezet alsof dat isolerend zou zijn. Dat additief toevoegen aan je verf. Het zou nanotechnologie zijn ontwikkeld door de NASA en oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor de spaceshuttle. Ik heb zelfs ergens gelezen dat drie lagen van deze verf een vergelijkbare isolatiewaarde heeft als 4 cm traditioneel isolatiemateriaal.
Vergelijkbare discussie als de isolatiefolies. Zolang er geen onafhankelijk rapport is (bv. TNO) dat het isolatiewaarde haalt volgens de NL normen, is dit niet aangetoond.

In een spaceshuttel moet je heel anders isoleren dan in een huis.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #13
In de vraagstelling beste, staat niets over het beoogde doel , dus vandaar mijn wedervraag: waarom?

Wat Peter laat zien is inderdaad wat een schilder onder isolatieverf verstaat: het doorslaan van vlekken blokkeren. Wij doen niet aan ruimtevaart helaas,
maar wel aan het opbrengen van brandwerende verf. Deze heeft wel een hoge isolatiewaarde omdat zij 30 /45 minuten brandbestendig moet zijn.

Ik denk niet dat dit voor vraagsteller interessant is gezien de productprijs en de arbeidsintensieve applicatiemethode.

Beter de binnenzijde van de muur van een voorzetwand met isolatie voorzien.

:mrgreen:
 

HDZ

  • #14
Deze isolatie verf is geweldig. Ik ken het toegepast in een oude stal die was gerenoveerd tot kamer welke vochtig en bijna niet te verwarmen was. Na aanbrengen van dit materiaal is de kamer heerlijk warm geworden omdat het de warmte reflecteert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu