Is whitewash echt een afrader?

BeeTeeWee

  • #1
Ik leg op dit moment de laatste hand aan een massief eiken visgraatvloer, met dubbele bies en band. Die wilden we meteen na het schuren in de whitewash zetten. Toen we daarvoor echter gingen shoppen werd ons het gebruik van welke kleurwas dan ook ten zeerste afgeraden: al na een jaar zou (vaak plaatselijk) slijtage optreden en dat zou niet (of heel moeilijk) plaatselijk bijgewerkt kunnen worden. Alleen jaarlijks volledig schuren en weer geheel opnieuw whitewashen zou de vloer enigszins toonbaar houden.

Ik was overigens van plan om de vloer, na het whitewashen, nog met een transparante "hart-wachs-Ol" na te olien, om 'm volledig af te sluiten. Die toplaag hardt keihard uit en daar heb ik goede ervaringen mee.

Is hier iemand die al een tijdje ervaring met whitewash heeft? Merken noemen mag niet, maar voor tips en ervaringen hou ik me van harte aanbevolen!
 

Nietsche

  • #2
Beste,

Wij hebben exact hetzelfde gedaan, 1x whitewash daarna 3x hardwax, als je de toplaag van hardwax niet laat doorslijten is er niets aan de hand. Onze vloer ligt nu twee jaar zonder enig onderhoud en is nog altijd niet doorgesleten.
Preventief ga ik nu een onderhoudslaagje op het looppad aanbrengen.

Groet,

Nietsche
 

BeeTeeWee

  • #3
@Nietsche: zo hadden wij het ook in gedachten, maar dat gaat dus ook prima! Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu