Intergas kk hr28/24 slaat binnen 5min in beveiliging

Djr89

  • #1
Hallo,

Ik heb een intergas kombi kompact hr 28/24. Sinds donderdag slaat ie constant in de beveiliging (code 1) ik heb al van alles geprobeerd; ontlucht, radiatoren volledig opengedraait, nieuwe sensoren (s1 en s2). Pomp draait goed, warm water geeft ie ook gewoon goed. Wat kan het zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Drieweg vast in warmwater bedrijf?
 

Freekcv

  • #3
Brand of knippert die 1?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Mogelijk dat de stromingsschakelaar op ww bedrijf blijft hangen
.
Alleen dan loopt de pomp niet, er zit geen driewegklep in een Intergas.

Dus nog maar eens goed controleren of de pomp wel echt loopt.
Mogelijk dat dan de pompas gebroken is en het waaierrad dan stil staat
 

Djr89

  • #5
Pomp draait wel goed tenminste er is circulatie. Alle radiatoren worden wel warm alleen helaas niet lang genoeg om de gewenste temperatuur te bereiken. De 1 blijft een aantal minuten/seconden branden totdat het toestel is afgekoeld. Het hoort net of begint ie een beetje druk op te bouwen zodra die richting de 80 graden gaat.
 

Freekcv

  • #6
Dat is dus geen storing, maar een regelstop. Hoeveel kw hangt er aan radiatoren in de woning? En op hoeveel % cv vermogen staat de intergas ingesteld?
 

Djr89

  • #7
Nee geen storing indd. De ketel staat op 60% te draaien, het vermogen van de radiatoren weet ik zo niet, maar ik mag aannemen dat het goed is aangezien het systeem al 5 jaar zo draait. Wel ben ik er gisteren achter gekomen nadat ik het gehele systeem leeg heb gehad en opnieuw ontlucht dat het bij het volledig open zetten van de radiatoren het net hoort of zitten de kranen verstopt. Lucht zit er niet in maar het hoort net of loopt een heel klein straaltje water door de aanvoer. Zodra ik de kraan half open zet is het over.
 

Marcn88

  • #8
Als u de ketel laat afkoelen en hem dan aanzet krijg je dam meteen een 6 in beeld zoja stromingsschakelaar of sensor defect/blijft hangen
 

Djr89

  • #9
Nee start gewoon op zoals het hoort. Geen vreemde dingen hij begint gewoon normaal...3,4,5. En na verloop van tijd staat ie op 1.
 

Marcn88

  • #10
1 is max gevraagde aanvoer temp bereikt, heeft u er toevallig een opentherm thermostaat aanhangen? zoja zet parameter E. is op 2 en kijk is wat hij dan doet
 

Djr89

  • #11
Ik heb het net geprobeerd, maar helaas geen verschil.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #12
Maar wat is nu het probleem? worden de radiatoren niet warm genoeg? Wat is de aanvoer en retourtemperatuur als hij afslaat op '1' (regelstop)
 

Djr89

  • #13
Aanvoer temperatuur en retourtemperatuur weet ik niet, in iedergeval zijn ze wel echt goed warm. Radiatoren worden ook warm, de pomp is goed die heb ik nagekeken en toch hoort het of ie druk begint op te bouwen. Aanvoer- en retoursensor is het niet, parameters staan goed. Het is in 1x donderdag begonnen terwijl het systeem zo al 5 jaar draait. Hij loopt binnen 5 min. Van 60graden tot ongeveer 85graden en dan slaat ie in zn beveiliging
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #14
Moduleert hij wel terug als hij tegen de 85 graden aan zit? Wat heb je ingesteld als maximale aanvoertemperatuur?
Voorheen bleef hij dan op 85 graden branden op lager vermogen?

Ik krijg het idee dat hij alleen maar op vollast draait. Je zou dan moeten merken dat hij bij tapwater ook pendelt als je de kraan half dicht hebt.
 

Djr89

  • #15
Voorheen had ik m op 70graden te draaien. Totdat ie afgelopen donderdag met die beveiliging begon. Toen heb ik m naar 90 graden gedrukt om te kijken hoe het dan ging. Maar geen ander resultaat.
Wat het moduleren betreft heb ik het idee dat ie niet echt goed moduleert, maar met warm water weer wel. Ook als ik de douchemengkraan warmer zet reageert ie direct en schakemt die bij. Maar cv zijdig houdt die 1 snelheid aan hoort het. Totdat ie de max temperatuur heeft bereikt. En net daarvoor begint die iets van druk op te bouwen, eerst had ik het idee dat het aan de pomp lag maar die heb ik gister er uit gehad en die was prima. Ik weet het even niet wat het kan zijn
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #16
Zit er een A-label pomp in, of een conventionele (met condensator)?

Indien het 2e, kan de condensator defect zijn waardoor de pomp langzaam draait. In dat geval zou er wel een fors verschil tussen aanvoer- en retourtemperatuur moeten zijn.

Als er bijna geen verschil is tussen aanvoer en retour, is er te weinig afgifte. Dit kan ook komen door een radiator vlak bij de ketel, die vol open staat en niet ingeregeld is (handdoekradiatoren zijn verdachte #1).
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #17
Wanneer is er voor het laats onderhoud aan gepleegd?

John
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu