Intergas 220 HRW code 4

Marthy225

  • #1
Deze vraag staat al (2006) op het forum, maar zonder antwoord, ik probeer het eens opnieuw, want we hebben thuis precies hetzelfde probleem.

Soms springt onze Intergas HRW-ketel type 220 HRW op code 4 (knippert). Na reset doet die het weer. Het keert onregelmatig terug. Soms 2 x op een dag, soms 10 dagen niet.

Monteur erbij. Hij heeft de ionisatiepen en de ontstekingspen vervangen. Helpt niet. Een 2e keer is alles opnieuw gecheckt door zelfde monteur. Hij vroeg of we wel eens een tik horen. Dan lag het waarschijnlijk aan het elektronicakastje (waar de codes op veschijnen) en dat zou dan moeten worden vervangen (bijna 300 euro). Hij opperde ook dat het dan wellicht beter was om de hele ketel (13 jaar oud) te vervangen, omdat hij niet meer de jongste is!?

Nooit een tik gehoord! Ook niet, nadat we er op zijn gaan letten. We hebben dus nu niet zoveel vertrouwen in het vervangen van het kastje.
Omdat de monteur heeft aangegeven dat het verder niet gevaarlijk is, hebben we nog even niets gedaan en leven ermee dat de ketel af en toe moet worden gereset.

Wat te doen?
 

Klorissa

  • #2
Code 4 is een vlamstoring als deze maar af en toe optreed wordt het lastig zoeken.Het zou de automaat kunnen zijn en dan is gezien zijn leeftijd een nieuwe cv ketel een prima optie.Hangt er natuurlijk vanaf hoe vaak de storing optreed en of de frequentie toeneemt.Het is niet gevaarlijk maar wel erg lastig.
 

Westland

  • #3
Ha ik neem aan dat de condensafvoer in je toestel al gecontroleerd is?
Anders heb je kans dat de rookgasafvoer dicht loopt zodat je te veel weerstand krijgt ,dit kan ook code 4 geven.
En anders branderautomaat ,gasblok ,ontsteekpen ect kan dan duur grapje worden.
groeten peet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu