Intercomsysteem voordeur

Eveline91

  • #1
Momenteel woon ik in een bovenwoning. Voor mijn voordeur heb ik een verouderd intercomsysteem dat ook aangesloten zit op een elektrisch slot. Zie foto's.

Nu wil ik de 'telefoon' boven vervangen voor een knopje waarmee ik het elektrische slot kan bedienen. Het hoeft niet meer als intercom te werken, want ik ga een videodeurbel plaatsen. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

20220615_112223.jpg IMG-20220615-WA0016.jpeg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Ik neem aan dat dit intercomsysteem alleen voor jouw woning is en helemaal los staat van buren?

Verwijder je het deel buiten ook?

Een schakelaar om het slot te bedienen is niet zo ingewikkeld, je hebt dan behalve het slot en de schakelaar alleen nog een transformator nodig en natuurlijk wat draden om de boel aan elkaar te knopen. Die draden kun je ongetwijfeld hergebruiken, de transformator misschien ook. Anders moet je een transformator kopen die de juiste spanning voor het slot levert.

Maar heb je al een videodeurbel overwogen welke ook het slot kan bedienen? Dat bestaat natuurlijk ook gewoon. Dan kun je de deur openen vanuit de app, zelfs op afstand. Dat kan ook wel eens praktisch zijn.
 
  • Like
Waarderingen: Eveline91

Eveline91

  • #3
Thanks voor de tip. Heb je een voorbeeld van zo een videodeurbel? Het is inderdaad enkel voor mijzelf en staat los van de buren.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
We mogen hier geen merken noemen. De modellen die ik zelf in handen heb gehad vallen misschien ook wat buiten jouw prijsrange (€600+). Maar Google heeft zo te zien ook wel goedkopere opties.

IMG-20220619-WA0006_copy_945x270.jpg

Dit soort specificaties moet je hebben.

Overigens heb je dan nog steeds een transformator nodig, geschikt voor het slot. Alleen in plaats van een schakelaar sluit je het dan hier op aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu