Installatie wasmeubel

Tinus80

  • #1
Goedemiddag,

Onlangs heb ik een wasmeubel van iemand overgenomen die ik weer helemaal heb opgeknapt. Er zat ook een spiegelkast bij, echter die is helaas gesneuveld tijdens transport. Nu wil ik binnenkort heb meubel gaan installeren in onze bestaande badkamer en daar heb ik wat vragen over.

Het wasmeubel bestaat uit 2 kastjes van 60 cm waar de wasbak van 120 op komt. Op de eerste foto zijn de bevestigingsklemmen te zien (echter deze waren ook voor de spiegelkast) - kwam ik voor het bevestigen van de kastjes de vier kleine muurklemmen waterpas vastzetten aan de muur en hier dan de kastjes aan ophangen in de daarvoor bestemde mechanismen aan de achterkant? (dit past echter ze kunnen dan nog wel wat schuiven) - of moet ik ook nog iets met de lange strip?

De wasbak valt dan in zijn geheel in de kastjes, echter deze kan ik nergens vastzeten met schroeven oid, kan ik deze dan met kit vastzetten op de kastjes en aan de rand van de muur?

De vorige eigenaar gaf aan dat het bovenstaande manier gemonteerd zat, maar wist het ook niet meer 100% zeker, vandaar hier even mijn check :)

groet Tinus

IMG_8035.jpg
IMG_8102.jpg
 

Haplo

  • #2
Precies zoals je zelf beschreven hebt. Op de bovenkant van de kastjes een rilletje kit, daar de wastafel opleggen, gaat geen kant meer op. Als dat dan ligt de wastafel langs de muur afkitten. Goed laten drogen voordat je dan iets anders doet anders heb je kans dat er haarscheurtjes in de kit komen (door beweging).
Die lange strip zal voor de spiegelkast geweest zijn.
 
  • Like
Waarderingen: Tinus80

Tinus80

  • #3
Het badkamermeubel hangt inmiddels, staat goed. Ik moet nog wel de kranen en afvoer aansluiten. Aan de rechterkant zit al een warm/koud water kraan en afvoer in de muur. Hier moet ik dus ook de kraan en afvoer van de linkerkant op aansluiten. Voor de kranen heb ik al t-stuk en flexibele verlengstukken gehaald. Echter ik loop nog wel te twijfelen over de afvoer, mijn plan is om een y-stuk aan te sluiten met lange zijde in bestaande afvoer en dan de rechter en linker met verlijmde pvc verbindingen aan te sluiten op de wasbakken. Of zullen flexibele aansluitbuizen van sifon naar afvoer beter zijn? Ik heb hier niet zo veel ervaringen mee.
 

Haplo

  • #4
1678133496511.png

Misschien kun je met zoiets uit de voeten. Anders zou ik proberen zo mijn mogelijk te lijmen, en manchetverbindingen gebruiken. Mocht er ooit iets verstopt zitten, kun je dit makkelijker losmaken.
 

Ijssel87

  • #5
Flexibel altijd proberen te vermijden. Blijft troep in zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu