Installatie Etna smalle vaatwasser vw47sm

-Toine-

  • #1
Ik probeer mijn nieuwe smalle Etna vaatwasser te installeren maar het lukt mij niet om de stelpoten achterzijde (te vinden en) te stellen. Ik kan bij Etna ook geen installatiehandleiding vinden die dit probleem voor mij oplost. De installatietekening bij de vaatwasser geeft ook geen duidelijkheid. Wie kan mij helpen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2

-Toine-

  • #3
Goedemorgen Kees, bedankt voor je reactie en tekening. Dit is de eerste die duidelijk maakt hoe t werkt althans hoe het zou moeten werken. Aan de voorkant zit inderdaad een schroef die het radertje aan de achterkant draait. Maar helaas gebeurt er niets. Na een paar slagen kan ik niet verder linksom of rechtsom. Bij mijn oude etna zaten er achter links en rechts stelpoten. Deze zitten er nu niet. Kan dat kloppen of zou t een fabrieksfout zijn. Ik hoor graag van je.
 

-Toine-

  • #4
Kees nog even een foto van de onderzijde waar volgens mij stelpoten zouden moeten zitten

DD092F15-C20E-42C9-A43F-6F0F768EF514.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
2 Stelpoten aan de achterkant is bij inbouwvaatwassers van pakweg de laatste 20 jaar zeer ongebruikelijk, omdat je dan het apparaat meerdere keren in en uit zou moeten schuiven om de gewenste hoogte te bereiken.

Uit de explosietekening blijkt in elk geval (voor mij) duidelijk, dat er sprake is van een stelpoot in het midden, die je aan de voorkant zou moeten kunnen verstellen met behulp van een daar aanwezige schroef(spindel) Misschien zit die spindel aan de achterkant niet correct bevestigd en helpt het draaien daaraan daardoor niet.

Of het een fabrieksfout is, dat draaien aan de schroef aan de voorkant niet het gewenste resultaat oplevert, kan ik niet beoordelen. Dat zou je moeten overleggen met het bedrijf waar je het apparaat gekocht hebt.
 

-Toine-

  • #6
Hoi Kees, bedankt weer voor je reactie. De vorige vaatwasser was 11 jaar oud en daar konden de stelpoten achter ook via de voorkant worden ingesteld. Dus daarom verwachtte ik dat dit bij deze vaatwasser ook het geval zou zijn. Ik heb de leverancier nu gemaild en wacht zijn reactie maar eens af. Ik laat je nog wel even weten hoe 't afloopt. Groet, Toine
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu