Inloopdouchewand

Remch

  • #1
Hallo,

Hoe en met welk materiaal kan ik het beste een inloopdouche maken?
De wand komt tegen één bestaande wand te staan en op de betonnen vloer. De hoogte wordt 180cm en de lengte 120 cm. Ik kan de wand dus niet verankeren in het plafon alleen in de bestaande wand.

De badkamer wordt gerealiseerd in een bestaande slaapkamer op de begane vloer met betonnen balken en hiertussen betonnen broodjes met hierover de dekvloer moet er dan ook een aardingmat gelegd worden onder de vloertegels? Of volstaat het door alle metalen delen te aarden?

Alvast bedankt,
Gr. Remco
 

Fiesiekus

  • #2
Je kan met glasbouwstenen (glabo's) werken en daarmee de douchewand opbouwen.

Vereffeningsmatje in de vloer is nooit weg, kost niks en je smeert de lijm erover en 't zit/ligt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je kan ook een muurtje maken van Ytong blokken van 10 cm dik, en die dan betegelen.
Als je deze dan aan de muur met een paar lijmankers en Ytong lijm
vastzet, gebeurt er niets meer mee.

En ik zou zeker ook een aardings netje aanbrengen in de vloer.
 

Vegterb

  • #4
Wij hebben toevallig hetzelfde gedaan. Wij konden ons muurtje wel verankeren in het schuine dak, maar wat wij zelf ook gedaan hebben is het muurtje verankeren via de andere kant van de muur waar deze tegenaan staan. Een door en door verankering.

Doe dit wel voorzichtig en trek de schroeven niet te hard aan. Ytong blokken zijn niet zo sterk. Het hoeft ook niet muurvast te zitten.

Tevens kun je in de vloer (mits daar nog geen tegels zitten) een schroef vastzetten die 10 cm uitsteekt. Dan een driehoek uit je Ytong blok snijden en die eroverheen zetten. De driehoek kun je dan opvullen met bloklijm. Let wel, dit vraagt wat handigheid met bloklijm. Deze moet namelijk voor deze verankeringstechniek vrij hard zijn.

Uiteraard als je er voor zorgt dat je muurtje waterpas staat zorgt dit ook weer voor wat extra stevigheid. Bedenk je dat de blokkenlijm vaak nog harder wordt dan de Ytong blokken zelf zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu