Inkomend waswater wordt direct weer weggepompt

Ed waardevol

  • #1
Hallo kenners,
mijn wasmachine pompt direct het water dat wordt binnengelaten in de trommel er weer uit. de waterinlaat klep werkt wel en die reageerd volgens mij ook op het waterniveau, want de klep gaat regelmatig open en weer dicht. maar tja, het water wordt er door de pomp weer uitgegooid! wie kan me helpen?! AEG Lavamat 63600 alvast bedankt Ed
 

HarryO

  • #2
Ed,
hoor je de pomp ook echt blijvend lopen?
Zo nee dan heb je mogelijk de afvoerslang in een kronkel zitten of er zit geen ruimte tussen de slang en de afvoerbuis waar deze inhangt. Het water word er dan na één keer pompen blijvend uitgeheveld.
 

Ed waardevol

  • #3
Hallo harry,
de slang hangt netjes uit de machine en komt in een afvoerbuis met ruimte om hevelwerking tegen te gaan.
tis raar maar de wasmachine begint met het programma en dan wordt het water ingelaten, de waterinvoer stopt op een gegeven moment, en de pomp begint dan het water weer weg te pompen, daarna gaat de waterinvoer weer open en laat het water er weer in ... waarna de pomp weer aanslaat en het wegpompt. iets met een vlotter of zo???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zijn er geen codes of knipperende lampjes te zien ?
 

Ed waardevol

  • #5
Hallo jan,
heb net 2 programma's geprobeerd 95 en 60 graden, die lang duren. na een minuut of tien stop ie ermee en geeft ie aan dat het nog '0' minuten duurt. dus geeft geen knipperende tekens. de machine geeft aan dat ie na 10 minuten klaar is.
En steeds als er water binnen wordt gelaten begint de pomp weer te pompen, dus na 10 minuten is waarschijnlijk de hoeveelheid water wel verbruikt ; - )
Ik vind ook dat de pomp nogal schokkend (kleine schokjes) leegpompt bij tijden, in plaats van 1x de pomp aanschakelen en leegpompen gebeurd dat soms met schokjes, alsof ie aan het stotteren is.
Ik hoop dat dit wat meer licht geeft op de evt. oplossing.
Alvast bedankt Ed
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
Gerelateerde onderwerpen
Indesit w143x spuugt waswater uit

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu