Ingebouwde keukenkraan moderniseren

Mail2rvg

  • #1
Beste,

momenteel heb ik in mijn keuken een zeer oude keukenkraan, welke ik graag wil vervangen/moderne look wil geven. Heeft iemand creatieve ideeen om dit netjes voor elkaar te krijgen zodat ook de leidingen niet meer zichtbaar zijn?

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien je een mogelijkheid hebt de leidingen van onder de keukenkast te laten komen, dan zou je een moderne keukenkraan op het aanrechtblad kunnen monteren. Dan heb je de keuze uit honderden modellen. Het is zo niet te bepalen of iets dergelijks mogelijk is.

Wanneer dat niet kan, dan wordt het verwijderen van een flink aantal tegels, sleuven frezen en daar de leidingen door laten lopen. Die leidingen zullen dan in mantelbuis gelegd moeten worden. De leidingen eindigen dan in een muurplaat 15 cm, waarop je weer een modernere kraan zou kunnen zetten.

Dat betekent echter wel dat je óf nog dezelfde tegels zou moeten hebben óf de gehele muur opnieuw zou moeten betegelen... :?

Je zou kunnen beginnen met vertellen waar de leidingen vandaan komen en wat de mogelijkheden zijn om de leiding eventueel te verleggen.

Ik vraag me trouwens af hoe er door één leiding zowel warm als koud water kan stromen. Of ligt er al één leiding in de muur? Of is de zichtbare leiding een aftakking tbv (bijv.) een toiletkraantje en lopen beide toevoerleidingen wel degelijk door de muur? In dat geval is er misschien een andere route mogelijk voor dat toiletkraantje en kun je voor de wijziging van deze kraan volstaan met alleen het vervangen van de kraan zelf.

Tevens zou je kunnen aangeven wat je d.h.z. vaardigheden zijn. Heb je zoiets al wel eens aangepakt, dus sleuven frezen, leidingen leggen, sleuven dichtstuken, tegels lijmen enzovoort.

"Leidingloos" zal in elk geval niet lukken. :wink:
 

Mail2rvg

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie. Ik zou het liefst slijpwerk willen vermijden, dus mogelijk zal ik iets met een koof of iets dergelijks willen realiseren. Echter ontbreekt het met creatieve ideeen.

Ik zal vanavond eens kijken waar die ene leiding naar toe gaat.

Voor wat betreft het klussen; ik heb zelf 2 linker handen maar ik heb voldoende kennissen die me willen helpen gelukkig!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu