Informatie over zonnepanelen in combinatie met elektrische CV ketel

Jojo22

  • #1
Hierbij aangepaste tekst:

Weet iemand een goede informatieve site over zonnepanelen in combinatie met elektrische CV ketel?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit is een klusforum. Lees even de forumregels zodat je begrijpt waarom je op deze vraag geen antwoord zult krijgen.
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Voor dat soort vragen is dit forum niet bedoeld!
 

Jojo22

  • #4
@Walker ach geen reclame, natuurlijk.. Ik heb hem aangepast
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
In de zomer geven je PV-panelen energie. In de winter heb je de energie nodig.
Komende 2 jaar mag je nog salderen, daarna wordt deze regeling in ca 6 jaar afgebouwd.

Waar ga je de energie in de tussentijd opslaan als salderen niet meer rendabel is?

Aanvulling:

Sinds 1 januari 2021 maakt Nederland gebruik van een nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van gebouwen te bepalen. De nieuwe bepalingsmethode heet NTA 8800. De energieprestatie van een gebouw, uitgerekend met NTA 8800, moet voldoen aan de Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen (EPBD). Met een elektrische cv-ketel die fungeert als centrale verwarming voldoet een gebouw niet aan de Europese richtlijn. Een elektrische cv-ketel overschrijdt namelijk de maximale energieprestatie-waarde. Met andere woorden: een elektrische cv-ketel gebruiken als hoofdverwarming in een huis of een ander gebouw is niet toegestaan. Daarvoor is de installatie eenvoudigweg niet efficiënt genoeg.
 
Laatst bewerkt:

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Ik zeg een ding BUFFEREN, geschikt vat met meerde spriralen en liefst nog met een separate drinkwaterspiraal en een aansluiting voor een E-element. Maar ja daar hebben de meeste woningen geen plaats voor helaas.
Op de toekomst voorbereid en je kunt er meerdere opwekkers en afnemers op aansluiten
 

Jojo22

  • #7
@Walker dank voor de informatie. Je geeft aan dat het niet mag, ik neem aan dat je bedoelde bij nieuwbouw? Ik meen dat bestaande bouw nergens aan hoeft te voldoen. Ik ken mensen waar ze met elektrische verwarming het huis verwarmen, is geloof ik ook niet verboden. Neemt niet weg dat je bericht aan het denken zet. We zitten nu te kijken hoe we de woning beter kunnen isoleren om te beginnen om een ding te noemen.
 

Jojo22

  • #8
@De loodgieter dank voor het idee, ik kende dat systeem nog niet en ga het bestuderen. Er is namelijk wel ruimte op zolder (Jouw slogan.. xD)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
Uiterlijk 2050 moeten alle woningen aan de BENG-eisen gaan voldoen, ook bestaande bouw.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #10
De Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen is niet rechtstreeks van toepassing. Nederland moet haar wetgeving er wel op aanpassen, dus leidend is en blijft hetgeen is opgenomen in met name het bouwbesluit.

Genoemde richtlijn ziet daarnaast enkel op nieuwbouw en grote gebouwen die gerenoveerd worden. Met een bestaande woning heb je er dus niet snel mee te maken. Tenzij Nederland natuurlijk zelf besluit verdergaande eisen te stellen aan de energieprestaties van bestaande bouw.

Wat betreft het uiterlijk in 2050 aan de BENG-eisen voldoen van bestaande bouw, dat is natuurlijk nog erg ver weg. Het is gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld maar helemaal de vraag welke kant het energievraagstuk opgaat. Het moet ook allemaal wel economisch haalbaar blijven.
 
  • Like
Waarderingen: Rola

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu