Informatie buitenmuur houtskeletbouw

Arjan'74

  • #1
Ik heb laatst ergens op internet een aantal PDF documenten gezien waar een verhandeling in stond over buitenmuren gemaakt via houtskeletbouw.

Deze kan ik niet meer terug vinden. Ik wil me orienteren op een buitenmuur die ik wil plaatsen als vervanging van een bestaande winkelpui.

Wie heeft er nog een link naar relevante informatie?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zie deze link naar 106 PDF's.

Dit zijn veel te veel documenten om even uit te gaan zoeken welke je precies bedoelt.
Is toch echt een kwestie van zelf zoeken.

Daarbij komt, dat de toepassing van het vervangen van een bestaande winkelpui naar mijn mening toch wel erg sterk buiten het doel van deze klussite valt.
Raadpleeg anders een bouwkundige!
 

Arjan'74

  • #3
Dit had ik zelf (natuurlijk) ook al geprobeerd. Ik zoek wat specifiekere informatie. Zoals hoe de aansluiting van de wand op de vloer moet worden gemaakt. Bestaan hiervoor profielen of spijkert men er een loodslab tussen. Ik lees ook her en der dat er een muurtje gemetseld wordt van 30 cm hoogte is dit persé nodig of kan het ook anders?

Voor alle vragen op het forum kun je wel een bouwkundige inschakelen, maar dat is niet de essentie van doe-het-zelven denk ik.

Vergeet anders even dat het nu een winkelpui is en stel je voor dat het 6 kozijnen op een rij betreft (2x2 m) met een borstwering eronder (Houten plaat 50 cm hoog). Deze wil ik vervangen door deels weer een kozijn met een dubbele deuren en een deel rabat delen. Lieft met een constructie zoals gebruikt wordt in de houtseletbouw.
 

Arjan'74

  • #4
Ik heb het inmiddels weer gevonden, zij het via een omweg; Houtinfo.nl.
Hier staan een aantal handige houtwijzers waar ik eerst even mee vooruit kan.

Maar wie nog ander leesvoer heeft; graag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu