Indicatie kosten verbouwing zolder/dak

Lisanneke

  • #1
Ha allemaal,

Ik heb een koophuis op het oog en zou daar op termijn een flinke verbouwing willen uitvoeren van de zolder om daar 2 slaapkamers te realiseren. Het is een standaard eengezinswoning, 2e verdieping met houten verdiepingsvloer, oppervlak 5.7m bij 7.3m, goot is ter hoogte van verdiepingsvloer en nokhoogte heb ik niet gemeten maar ik gok dat het een 45 graden dak is dus dan zou nokhoogte 3m65 zijn? Er is op de overloop op 1e verdieping voldoende ruimte voor vaste trap naar zolder.

Ik zou dan dus een vaste trap willen laten maken, 2 grote dakkapellen, en een volledig nieuw dak (huis is uit 1950).
De binnenafwerking zouden we zelf doen (vloer, inbouwkasten, muurtjes etc) en de ketel staat nu op zolder dus ik denk dat we ook eenvoudig verwarming en elektra kunnen uitbreiden.

Ik snap dat de kosten van veel zaken afhangen (kunstof/houten kozijnen etc), maar welke orde van grootte zouden we aan moeten denken?

Omdat ik het huis nog niet gekocht heb kan ik nog geen aannemer laten komen, en we zouden ook eerst flink moeten sparen hiervoor dus het zal pas over een jaar of 5 gaan gebeuren, maar misschien dat jullie me alvast enig idee van de kosten kunnen geven?

Ik hoor graag jullie reactie!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Aan prijsopgaves doen we niet op het forum, zie de forumregels, dat kan ook niet want zoiets zal ter plaatse bekeken en berekend moeten worden.
Er komt heel wat bij kijken, een bouwkundige kan dit voor u doen en gelijk ook bezien of er een vergunning nodig is voor (delen van) het verbouwen.
 

Lisanneke

  • #3
Excuses, dat had ik niet begrepen. Ik dacht (en snap) dat het niet toegestaan is om offertes op te vragen, maar omdat ik gewoon wilde weten in welke orde van grootte ik moet denken (als in, komt het in de buurt van 20.000, 35.000 of 50.000 euro) dacht dat ik dat het wel kon.
Ter plaatse bekeken kan dus helaas niet want ik heb het niet gekocht, en of ik het ga kopen (en voor welke prijs) hangt mede af van de kosten van die verbouwing. Een vergunning voor dakkapel heb ik iig niet nodig in die gemeente.
Maar goed, als het hier niet is toegestaan kan dit topic dicht en zal ik op een andere manier het antwoord gaan zoeken! Bedankt voor je reactie iig!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu