Indesit WIDL146 pompt niet af

Khamikaze

  • #1
Ik heb onlangs een nieuwe Indesit WIDL146 gekocht. Vandaag heb ik voor het eerst de wasmachine aangesloten een de eerste "test" wasprogramma gestart. Toen ik echter thuis kwam zag ik dat de wasmachine het water er niet uit had gepompt. Ondertussen knipperde het lampje naast het slotje plus twee andere lampjes.

Ik heb al geprobeerd om het afpompprogramma te starten, maar het enige wat ik hoor is een flink gezoem maar verder gebeurt er niet veel.

De afvoerleiding is niet bekneld en is correct aangesloten

De vraag is: kan ik de waterpompklep openhalen zonder dat al het water wat in de wasmachine zit eruit komt?

Heeft iemand nog een suggestie om het water eruit te krijgen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Meestal zit er een klep of deurtje, dat je kunt openmaken, en waarachter een aftapslangetje. Staat vrijwel altijd aangegeven in de gebruiksaanwijzing hoe je daarbij moet komen.

Tap met het slangetje (zit vaak een dop op die er even af moet) de wasmachine af, en open het filter, ook dat staat normaal gesproken in de gebruiksaanwijzing. Misschien is er een voorwerp in de pomp terecht gekomen.

Zo niet: je hebt 2 jaar garantie, dus niet zelf gaan knoeien.
Overleg in dat geval even met de leverancier.

Vraag: hoe hoog zit de bovenkant van de afvoerbuis, dus waar de slang aan hangt of op uit komt?
 

Wittenico

  • #3
Waarschijnlijk is je afvoerpomp verstopt. Waarschijnlijk heeft er van uit de fabriek of winkel rotzooi in de machine gezeten. Normaliter valt dit niet onder de garantie. (leg maar eens uit aan de fabrieksmonteur dat dit je eerste was pas is) Ik zou eerst zelf eens in de pomp kijken.

Onder aan de machine zit een plint die er voor heen kan. Als deze verwijdert is moet je de machine schuin achterover zetten.
Dan pak je een emmer of afwasbak die onder de machine past. Dan draai je de pomp aan de voorzijde open. Zo kun je het meeste water af laten lopen. Is het water eraf, kijk dan achter in de pomp of er rotzooi tussen de schoepen zit.

Succes.
 

Khamikaze

  • #4
De afvoerpomp heb ik inderdaad kunnen vinden. Deze bevindt zich aan de voorkant van de wasmachine achter een sierklep. Wat ik me afvraag is wat er gebeurt wanneer ik de draaidop opendraai. Lost de machine al het water wat erin zit? Of kan ik gerust kijken wat zich erachter bevindt? De machine staat in mijn keuken en ik heb net een laminaatvloer gelegd. Ik zou het jammer vinden als deze onder tig liter water zou komen te staan:-)

De afvoerbuis onder mijn wastafel zit op een hoogte van ca 65cm. Echter achter op de machine zit ie bijna op de vloer misschien een hoogte van max 10cm.

Ik wil er inderdaad niet teveel aan klooien ivm de garantie. Maar als het iets kleins is zou ik het zonde vinden om een paar dagen op de monteur te wachten.
wittenico schreef:
Onder aan de machine zit een plint die er voor heen kan. Als deze verwijdert is moet je de machine schuin achterover zetten.
Dan pak je een emmer of afwasbak die onder de machine past. Dan draai je de pomp aan de voorzijde open. Zo kun je het meeste water af laten lopen. Is het water eraf, kijk dan achter in de pomp of er rotzooi tussen de schoepen zit.
Als ik je goed begrijp zal de machine dus al haar water lossen als ik de pompdop opendraai. Ik zal kijken of ik morgen met een vriend de machine naar de badkamer kan dragen om het daar te legen. Mocht ik er dan niets vinden dan kan ik maandag alsnog proberen de technische dienst te bellen.

Alvast bedankt voor jullie reacties :-)
 

Khamikaze

  • #5
Probleem opgelost!

Op de afvoerleiding boven de zwanenhals zat nog een afsluitdop voor het geval de zwanenhals overloopt. Deze dop was nog niet verwijderd waardoor de machine haar water niet af kon laten vloeien.

Ik wil iedereen bedanken voor zijn/ haar reactie en hoop dat anderen hier ook wat aan hebben.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Tja, stom van me, had ik ook kunnen (lees: moeten :oops: ) bedenken, want we hebben het al wel eens vaker bij de hand gehad (weliswaar bij een vaatwasser, maar toch...).

Maar toch mooi dat het in elk geval gelukt is.

Veel plezier met je wasmachine!
 

Wittenico

  • #7
Het beruchte dopje :oops:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu