Indesit WIAL 143 blijft steken in zijn wasprogramma

Trance

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb een Indesit WIAL 143 gekocht in 2007 en er al twee keer een monteur bij gehad. De eerste keer na vier maanden al. Module en hoofdmotor vervangen. Bij het tweede bezoek een half jaar later kwam er een nieuw verwarmingselement in.

Maar nu weer dezelfde problemen.
Het wasprogramma blijft steken, het controlelampje AAN/DEUR GEBLOKKEERD knippert snel tegelijk met het controlelampje met de functie 'kort programma'.
serienummer : 70326109546447130000

Bij de kookwas merk ik ook dat de temperatuur niet hoog komt dus ik ben bang dat het weer het verwarmingselement is. Bij het vorige bezoek van de monteur was het verwarmingselement ook dik aangekoekt waardoor de temperatuur niet goed afgegeven werd. Vetluis/wasluis was de oorzaak volgens de monteur. Af en toe een kookwasprogramma met soda zou dit voorkomen. Maar nu een half jaar later weer dit probleem?

Nu heb ik geen garantie meer en vraag me af wat te doen. Kan ik dit zelf oplossen? Toch een monteur? Nieuwe wasmachine?
Heel graag jullie advies.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Laat de fabrieksmonteur dit oplossen, u hebt in elk geval 2 jaar garantie, ook zonder garantie moet een machine van die leeftijd goed werken.
Kijk hier eens naar uw rechten.
 

Trance

  • #3
Bedankt voor de reaktie en aangegeven website. Inmiddels heb ik mijn garantie papieren gevonden en daaruit blijkt dat ik nog tot 7 Mei garantie heb.
 

Trance

  • #4
De monteur is geweest en het is weer het verwarmingselement wat voor een storing zorgde.

Nieuw verwarmingselement geplaatst en 1x in de maand de wasmachine op het kookprogramma zetten met wat soda in de trommel.

Ook kreeg ik nog een website van de monteur vol info over wasproblemen en dergelijke.

https://www.nvz.nl/
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu