Indesit WE14X storingscode F-12

Johanstunnenberg

  • #1
Ik heb zeer regelmatig storingscode F-12 van mijn Indesit WE14X wasmachine +/- 4 jr oud, zo ongeveer alle electronica is al vervangen.

Pomp en afvoerslangen zijn schoon.
Wie kan me hiermee verder helpen??
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Even een vraag: is die elektronica vervangen vanwege dit probleem, en heeft het (dus) niet geholpen?

Of is dit probleem een nieuw (ander) probleem dat optreedt nadat de machine het een tijd goed heeft gedaan (na dat vervangen dus).

Probeer het probleem wat duidelijker te beschrijven, met vermelding waarom er vervangingen zijn gedaan, want de deskundigen op dit forum weten heel veel, maar zijn niet helderziend!
 

Johanstunnenberg

  • #3
In eerste instantie viel display weg en verscheen code f-6 en ook vrij regelmatig de code f-12.
Er is een module + eprom en display + eprom vervangen.

Probleem kwam snel daarna weer terug, daarna zijn er 2 prints vervangen en nog een eprom, daarna is code f-6 niet meer teruggekomen, echter wel f-12. Het wisselt nogal, soms dagen geen probleem, darna iedere keer als je een wasprogramma start. Machine uitzetten en opnieuw inschakelen (soms 2 of 3 keer en het programma loopt weer door.

Soms gebeurt het dat het programma na bv. 5 minuten stopt met de melding f-12 reset knop even indrukken, gaat daarna verder waar hij gebleven was of begint weer vooraan.
Ook zie je de helderheid van de display terugvallen op het moment dat de motor ingeschakeld wordt, dit is altijd zo geweest, maar het lijkt wel een spannigsterugval of iets dergelijks.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu