Indesit droger SG1108 droogt slecht

Marc Kings

  • #1
Hallo witgoed specialisten,

Ik heb een Indesit SG1108 droger. De laatste tijd droogt deze erg slecht. Stoffilter en afvoer zijn goed. Wie heeft er een idee wat het kan zijn.

Groeten,

Marc
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is dat slecht drogen alleen op een automatisch programma, of ook wanneer je een tijdklok functie gebruikt?

M.a.w. droogt ie echt slecht, of slaat ie te vroeg af?

Graag ook even (voor de zekerheid...) vermelding of het een afvoer- of een condensdroger is. Weliswaar staat er afvoer, maar dat zou ook het filter van de condensdroger kunnen betekenen. :wink:
 

Marc Kings

  • #3
Slecht drogen gebeurt als de keuzeschakelaar op kastdroog staat. Ik gebruik geen tijdschakelaar om de droger aan/uit te zetten. Het is een droger met afvoer.

Marc
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Veel problemen aan drogers, die m.b.v. een automatisch programma werken, komen door vet worden van de vochtsensoren in de trommel.

Of dat bij jouw machine ook het geval is, kan ik niet beoordelen, want ik heb geen documentatie van Indesit. Maar je zou even in de gebruiksaanwijzing kunnen zoeken naar een aanwijzing om die sensoren (vaak de ribben in de trommel) op de juiste manier schoon te maken, zodat het droogprogramma weer de vochtigheid op de juiste manier meet.

Anders een keer de machine laten draaien op het tijdsprogramma (is bij de meeste drogers ook mogelijk) gedurende ongeveer de tijd die het normaal zou duren, en kijken of het dan wel droog wordt.
Het resultaat daarvan hier noemen, misschien weet een van de specialisten dan nog raad...

Het gaat er dus om te bepalen of het probleem ligt in het werkelijk niet goed drogen (luchtstroming/verwarming) of het te vroeg afslaan door de automaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu