Inbouwreservoir aansluiten

RiniK

  • #1
Een geplaats inbouwreservoir moet ik aansluiten op de waterleiding. Ene kant 15 mm ander kant de lering van twaalf. Nu heb ik een flexibele aansluiten gekocht. Deze zit nu op het reservoir.
Voor de waterleiding kreeg ik een verloopstuk mee van 12 naar 15. Uitleg was: plaats schroef zonder knelring ( van de flexible slang) op de leiding. Plaats het verloopstuk op de leiding. Verbind nu schroef met slang et voilà. Dit alles klopt maar lekt als een mandje. Dat lijkt logisch want ik heb de knelring eruit. Knelring erin betekent dat ik de boel niet kan vastdraaien. Moet ik nu een knelring van 12 mm erop zetten? Lijkt zo gek met een schroef voor 15 mm. Maar anders klopt het gewoon niet.....

Gr
 

Xr8

  • #2
Je hebt waarschijnlijk een 1/2" slangetje gekregen met een verloop 15 x 12 knel. Het slangetje past dan inderdaad op de 15mm zijde. Echter als je dit weg gaat werken zou ik liever de boel aansluiten met een stuk vaste koperbuis met gesoldeerde koppelingen.

Sluit je de boel toch aan met het slangetje sluit deze dan niet aan op de 15 x 12 koppeling maar op een puntstuk 12 x 1/2". Hierop heb je een vlakke afdichting wat gewenst is bij dit soort aansluitingen. Bij een knelkoppeling is de afdichting slechts op de scherpe kant van de koppeling. Veel minder zeker.

Succes.
 

RiniK

  • #3
Het is allemaal gelukt, bedankt voor de tips!

gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu