Inbouwdoos wegwerken opvullen en schilderen

DeanW

  • #1
Hi

We hebben net een appartement gekocht en zijn wat lichte verbouwingen aan het doen. Ik heb al meermaals interessante dingen tegengekomen op Klusidee, dus bij deze heb ik even een account aangemaakt!

We hebben het behang verwijderd en hebben momenteel een ruwe betonnen muur staan. Er is echter een inbouwdoos (van bticino) in het midden van de muur waar een kabel doorloopt en verder niet gebruikt wordt. Het lijkt op een coax-kabel maar ik ben niet zeker. We zouden de inbouwdoos indien nodig graag verwijderen en opvullen en schilderen.

Ik dacht om een deksel te kopen om erop te plaatsen en dan dicht te maken, maar ik vind dit formaat niet terug. Maar ik weet niet of dit eigenlijk een goede oplossing is.

Ik heb gelezen dat een blindplaat een optie is, maar dan zit dat daar ook in het midden van de muur, wat niet echt mooi oogt.

Verder lees ik ook gewoon meteen dichtmaken zonder deksel, maar is dit te doen en een goed idee?

We hebben weinig ervaring hiermee dus mochten we totaal verkeerd bezig zijn, laat gerust iets weten!

Wat zou de beste oplossing zijn om dit gat weg te werken aub?



Alvast bedankt!


Dean
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zolang je niet weet waar dat snoer voor dient, kun je de doos niet opvullen of wegstuken.

En vanaf een foto is het onmogelijk om vast te stellen waar dat voor moet dienen. Het zou een coaxkabel kunnen zijn, maar ook een elektrosnoer. En dat dan weer voor bijv. verwarmingsthermostaat, alarminstallatie of gewoon een onjuist getrokken elektrodraad voor 230V... Voor mijn gevoel ziet het er nog het meeste uit als een gewoon rond 2 of 3 x 0,75 mm² snoer (dus voor 230 V).

Zolang je het doel van die kabel niet weet mag je de doos alleen maar met een inhet zicht blijvend dekseltje afdekken. Niet mooi dus. Vraag eens bij de buren of zij ook zo'n doosje in die ruimte hebben en of ze weten waar het voor dient.
 

DeanW

  • #3
Dag Kees

Dank je voor je bericht en advies!

De buren weten het ook niet. We hebben het voorlopig met een Kopp deksel dichtgemaakt, maar indien nodig kunnen we het weer snel open maken. De elektriciteit zit in dit oude gebouw (1968) niet zo goed, haha...


Groetjes

Dean
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Dat is verstandig. Een lasdoos moet je inderdaad nooit wegwerken. Mocht je de kabel ooit willen vervangen dan krijg je de trekveer er niet makkelijk doorheen.

Er zijn platte deksels die je in de doos klikt en die dan bijna vlak met de muur liggen. Die kun je ook gewoon mee latexen. Misschien is dat al de deksel die je nu hebt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu