Ikea Whirlpool type PRO A60, gaat niet aan

Geckogek

  • #1
Hallo,

Wie kan mij helpen? Ik heb een Ikea Whirlpool type PRO A60, waarvan de oven niet meer aan wil. De ontsteking van de gaspitten werkt nog wel. Het servicenummer is: 852398912001 / 990631003831.

Ik heb de oven al open gemaakt en kwam tot de ontdekking dat de schakelaar achter op de tijdklok is doorgebrand en dat de kabel tussen deze schakelaar en het witte thermostaat-blokje aan weerszijden is verbrand. Als ik de contacten achter op de tijdklok doorverbindt doet de oven het weer.

Is er iemand die weet wat dit heeft kunnen veroorzaken? Ook zou ik graag weten waar ik eventueel mijn reserveonderdelen kan bestellen, en of het probleem is opgelost met het vervangen van het schakeldeel van de tijdklok en eventueel het thermostaat-blokje.

Groeten René
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Vaak zijn de stekker verbindingen niet strak genoeg en krijgt hierdoor een overgangsweerstand waardoor het kunststof omhulsel weer heet word en verbrand.
Dus alles vervangen en zorgen dat de connectoren goed vastzitten.
 

Juul22

  • #3
Ik heb het zelfde probleem met mijn Ikea oven met service nr. 852398912001 / 990647006633. Ook bij mij was het probleem een doorgebrande schakelaar achter de timer. Ook het temperatuur-indicator lampje heeft het een paar maanden eerder begeven.

Helaas viel mijn oven net buiten de garantie van 5 jaar. De 5 jaar ging nl. in augustus 2007 in, en ik heb mijn oven in mei 2007 gekocht. Dus gold voor de oven de daarvoor geldende garantie van 24 mnd, pijnlijk maar helaas.

Dan maar zelf proberen te maken. Ikea en Whirlpool maakte het mij echter niet erg makkelijk. Ze vertikken het elektrisch schema van de oven te geven, welk ik graag wil hebben omdat er, ook door het defecte lampje, er meerdere draden loshangen.

Voor een nieuwe timer besloot ik naar Handyman te gaan, en gelukkig konden ze deze bestellen. Maar het mooiste was, dat ze ook het elektrisch schema konden achterhalen.
Dit schema wil ik graag delen om frustraties te voorkomen bij lotgenoten, daarom voeg ik het schema bij:
 

MirandaS

  • #4
Hallo allemaal, een reactie op een al oud topic, maar wie weet leest iemand van jullie dit nog!

Kunnen jullie me een tip geven hoe ik de voorplaat van deze oven los kan krijgen, waar de timerknop op zit? M.a.w. hóe komen we op de plaats waar we de nieuw bestelde timer kunnen plaatsen met behulp van bovenstaand schema? We zien vast iets simpels over het hoofd, maar krijgen die plaat niet los.... :oops:
 

Juul22

  • #5
Hallo Miranda,
Het is idd lang geleden en ik weet daardoor ook niet meer precies hoe we de oven open hebben gemaakt. Maar volgens mij moet je alle schroeven achter er eerst uit draaien. Maar ook de bovenkant en (volgens mij) de zijkant moet eraf.
Ik weet dat het een tijdje duurde voordat ik de voorplaat eraf kreeg. Helaas kan ik je niet meer vertellen.
Succes ermee,

Juul
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu